• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nurmohamed Riad bezoekt Hydrometrisch en Flood management Instituut in Frankrijk

Datum: | Bron: snc.com | Door: Redactie

Voorlezen

In Frankrijk een belangrijke programma afgewerkt. In de stad Nîmes op een technisch bezoek geweest bij het Hydrometrisch en Flood management Instituut, op uitnodiging van de directeur. Er is een presentatie gehouden over hoe zij omgaan met overstromingen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van state of art technologie. Deze methoden zullen verder besproken worden en waar mogelijk ook in Suriname geïntroduceerd worden via het Bio Plateau project tussen Suriname, Frans Guyana en Brazilie. Op 4 momenten deelgenomen aan het wereldwijde IUCN congres (International Union for Conservation of Nature) in Marseille. Onder andere het congres toegesproken en een presentatie gegeven over de lopende “groene” projecten in ons land, waaronder het mangrove-kwelders project, initiatieven over het Coronie zwamp en de hydrologische en aquatische situatie van de Marowijnerivier. 

Daarnaast ook deelgenomen aan paneldiscussies met als thema ‘Scaling up nature based solutions for water’ en ‘Sharing knowledge on biodiversity’ tussen Suriname Frans-Guyana en Braziliet. Ik heb ook aangezeten bij de Steering committee van het Bio-plateaux project. Het project zal worden vervolgd tussen 2022-2025 en daarvoor zijn er 3mln euro aan fondsen vrijgemaakt door de EU. Ik heb verder bekendgemaakt dat de volgende Bio-plateaux conferentie volgend jaar februari in Suriname zal worden gehouden. Tentatief zal ons land in maart 2022 ook deelnemen aan het Wereld Water forum.

Ten slotte vond er een ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst plaats tussen Frankrijk en Suriname inzake duurzaam waterbeheer van de Marowijne rivier. Die werd getekend door de Franse minister van Water en Infrastructuur en door mij als Minister OW. Wij zijn verantwoordelijk voor het voortbestaan van het leven in dit gebied.

Riad Nurmohamed
Minister van Openbare Werken

Datum: | Bron: snc.com | Door: Redactie