• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NPS bedankt voorlopig voor aangeboden functies coalitie

| snc.com | Door: Redactie

De NPS zal voorlopig moeten bedanken voor de aangeboden functies door de coalitiepartijen. Dat zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland tijdens het congres van de NPS.

Rusland heeft zijn partijgenoten op het congres van 30 oktober voorgehouden dat er gesprekken zijn geweest met de coalitiepartijen en dat er aanbiedingen zijn gedaan. “Een ambassadeurspost die wij twee jaren geleden zouden moeten krijgen is dus nu aangeboden en andere diplomatieke posten. Ook hebben ze gezegd dat er zeker 8 RvC posten ter beschikking zijn waar de twee partners ABOP en VHP invulling hadden gegeven aan de grote bedrijven. Verder wil de president praten over functies op directeursniveau

en onderdirecteur op verschillende instituten en dergelijken”, houdt Ruslandde mensen voor.

De NPS heeft op het congres besloten, naast het feit dat zij blijft in de coalitie, dat de aangeboden functies en posities niet in lijn staat met het streven van de NPS. “ Als ik kijk wat nu op tafel ligt kan ik die directe lijn niet zien met wat wij willen verwezenlijken. Wij appreciëren de efforts, maar we gaan netjes bedanken voor die posities.” Dat is ook voorgehouden door de afdelingen van NPS die hun stem hebben uitgebracht.

Rusland: “Niet ik alleen bepaal binnen de partij, het congres bepaalt.” Per slot van rekening geeft de partijvoorzitter verder aan dat de NPS zich vooral wilt richten op het beleid voor de sociaal zwakkeren. “De NPS bereid zal zijn ondersteuning te geven aan het oplossen van de basale zaken zoals economisch beleid, sociaal beleid, benoemingenbeleid dat zal onze focus zijn”, benadrukt de NPS-voorzitter.

Kritische partijgenoot, Patricia Etnel zegt dat het nu aanbieden van de posities sinds 4 juli 2020 had moeten gebeuren, als de coalitie echt vond dat NPS de posities moest krijgen, merkt Etnel scherp op. “We zijn meer dan posities. Je moet niet in een samenwerking blijven om posities, we gaan voor het belang van het volk en als dat niet zo is, ga je Patricia Etnel haar stem horen.”

Etnel geeft aan dat men niet moet komen met posities daar NPS heeft laten merken dat zij mogelijk uit de coalitie zouden stappen. “Toen we aan tafel zaten tijdens het begin moest je ons hebben gegeven wat we hadden gevraagd, maar a no te yu ey sjie dat we gwe heb je posities. Dan unu no wani eng moro”, zegt Etnel duidelijk.

keynews


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie