• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nog steeds geen nieuwe SLM-directeur

| suriname herald | Door: Redactie

Er is nog steeds geen nieuwe directeur voor de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Dit zei minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) gisteren vóór aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers. Paul de Haan, voormalig SLM-directeur, is enkele maanden geleden uit Suriname gevlucht. Volgens De Haan was hij hiertoe genoodzaakt omdat de veiligheid van hem en zijn gezin in gevaar was.

De Haan werd medeplichtig gesteld voor diverse financiële schandalen bij de SLM. Zo werd een contract getekend voor juridische dienstverlening met presidentieel adviseur Prenobe Bissessur, voor een bedrag van 17.500 euro per maand. Het Openbaar Ministerie was

bezig met het onderzoek en had een verbod opgelegd aan De Haan om het land te verlaten. Ondanks dit verbod is De Haan samen met zijn gezin vanuit Albina via Frans-Guyana als een dief in de nacht uit Suriname vertrokken.

De Haan was als directeur van de SLM aangetrokken om het bedrijf te redden uit de financiële crisis. Het is al enkele jaren dat de SLM problemen ondervindt met de totale monitoring van de organisatie. Er is nog steeds sprake van een herstructurering van het bedrijf. De aandeelhouder staat nog steeds achter haar standpunt dat de SLM gered moet worden.

Steven Gonesh is tot begin volgend jaar aangesteld als waarnemend CEO bij de SLM. Ganesh Laigsingh is waarnemend president-commissaris. Hij komt in de plaats van Xaviera Jessurun die in augustus werd ontslagen als president-commissaris. 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie