• zaterdag 01 April 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NDP stelt standhouders Leo Eliazerstraat gerust

| snc.com | Door: Redactie

De NDP fractie heeft standhouders die ondernemingen aan de Leo Eliazerstraat te Flora hebben, vandaag gerust gesteld. De mensen die enkele dagen geleden hebben vernomen dat zij zullen worden ontruimd zijn maandag toegesproken door de parlementariërs Melvin Bouva, Ebu Jones, Rabindre Parmessar, Stephen Tsang en Tashana Losche.

De fractie is naar het gebied gegaan voor een oriëntatiebezoek, omdat de ondernemers die daar hun stands hebben, aangegeven heel erg onzeker te zijn op dit moment.

Parmessar zegt dat wat hij geconstateerd heeft is dat geen van de standhouders een brief hebben ontvangen dat zij moeten ontruimen. Hij stelt dat de mensen die zich op de

berm hebben gevestigd documenten hebben. Deze zullen ook in het parlement worden overlegd. “Mensen hebben een vergunning gehad van de dc van Paramaribo en anderen hebben toestemming van het ministerie van Openbare Werken”, stelt Parmessar fel.

De parlementariër zegt dat het duidelijk is dat haast eenieder een elektriciteitsaansluiting heeft en dat soort zaken aangeven dat er toestemming is van de overheid. Enkele ondernemers hebben de fractie laten weten dat zij langer dan 30 jaren gevestigd zijn op de berm.

Parmessar haalt ook aan dat sommige van deze ondernemers studenten opvangen voor stage en niet vergeten moet worden in welke tijd wij leven. De situatie in het land is zodanig dat ondernemingen niet floreren. Bouva zegt dat de zaak in de media is gekomen door de ondernemers die hebben gevraagd naar opheldering. Dit was reden genoeg om als fractie aandacht te schenken aan het vraagstuk.

Bouva merkt verder op dat de NDP een partij is die in contact met de gemeenschap blijft. In dit geval zal de fractie ervoor zorgen dat de zaak via alle kanalen naar de regering gebracht zal worden, zodat er een duurzame oplossing komt.

Stephen Tsang geeft aan dat de overheid de mensen niet zomaar kan verwijderen zonder goed overleg. Hij stelt dat er niet gewoon een ontruiming of ordening kan plaatsvinden. De fractie is van mening dat dezelfde overheid met een andere bemensing aan de orde is. 

Losche zegt dat de overheid moet praten tot de ondernemers waarbij de mensen zelf moeten aangeven wat zij willen. Ze vertelt dat de ondernemers al hun documenten bij elkaar halen. Het is volgens Losche belangrijk dat de mensen sterk staan met hun documenten en dat er juridisch geen stappen gezet kunnen worden.

Bron: keynews


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie