• zondag 27 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Na drie jaar weer Savanne Rally

| suriname herald | Door: Redactie

Drie jaar na de laatstgehouden editie wordt dit jaar de Savanne Rally opnieuw verreden. Het jaarlijks terugkerend evenement dat door de Surinaamse Autorally Klub (SARK) georganiseerd wordt ging gisteravond onder grote belangstelling van start op het Onafhankelijkheidsplein.

De Isuzu Savanne Rally zoals het evenement officieel heet werd voor het laatst in 2019 georganiseerd. Toen werd het rally duo Olly en A.W. Brakke winnaar in de hoofdklasse. De Savanne Rally ging in 2020 en 2021 vanwege de COVID-19-pandemie niet door. 

De draad wordt opgepakt onder het pas gekozen bestuur dat wordt geleid door Raissa Klein. De voorzitter is verheugd dat de Savanne Rally

terug is. Het was lang onduidelijk als het evenement dit jaar weer zou plaatsvinden, maar de knoop werd uiteindelijk twee maanden geleden toch doorgehakt.

Het was voor het nieuw bestuur weliswaar vechten tegen de klok, maar uiteindelijk slaagde de organisatie er wel in op tijd klaar te zijn. “Voor ons als nieuw bestuur is de Savanne Rally organiseren de eerste mijlpaal, maar het zou niet mogelijk zijn geweest zonder onze hoofdsponsor Fernandes Autohandel, GOw2 en Haukes”, aldus Klein. 

“Het werk dat door hun teams binnen pakweg een maand tijd is neergezet, is geweldig. Ook petje af voor de mensen die behind the scenes geholpen hebben.”

De Savanne Rally wordt verreden in de hoofd-, A-, B-, Toer- en de Stadsklasse. De stadsklasse ofwel S-klasse is een categorie voor beginnelingen, die pas dit jaar geïntroduceerd is om rallydebutanten die niet in het bezit zijn van een terreinwagen kennis te laten maken met de sfeer rondom de Savanne Rally. 

Van de 66 equipes die aan deze editie van de Savanne Rally deelnemen, zitten ruim twintig in de S-klasse. “Het animo voor de rallysport groeit en dat is zeker toe te juichen”, concludeert Klein. 

Vanwege de zware regen de afgelopen dagen in vooral het achterland van Suriname denkt de SARK-voorzitter dat deze editie van de Savanne Rally extra moeilijk wordt. “We verwachten een wet and wild edition, maar dat maakt het niet minder leuk. Het is dan gewoon een andere uitdaging.”

De hoofduitzetter van de rally is Adolf Brakke, terwijl het uitzetteam verder bestaat uit: Ratan Kalka, Henk Ramnandanlal, Marcellino Chen, Bert van den Broek, Jayant Giasi en Prediep Oepasie. De narijders zijn Anne-Greet Dilweg en Marjon Ferrier-Dilweg. Naast Paramaribo doen de rallyrijders ook Wanica, Para en Brokopondo aan. De finish is morgen bij Wan Bon Biergarten aan de Hofstede Crull’laan.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie