• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Mormon: “Cassaveproductie moet goed georganiseerd worden”

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


Sherida Mormon, ontwikkelingseconoom, gaf vandaag een presentatie tijdens de Bestuurskundeweek op de universiteit met betrekking tot de cassaveteelt en cassaveproductie.

De cassavesector in Suriname moet nog heel veel ontwikkelen. Er zijn al enkele stappen ondernomen, maar er moet gekeken worden wat er gedaan zal worden met de cassavesector. In Brazilië is er een onderzoeksinstituut over wat er allemaal gedaan kan worden met cassave. Er moet een keuze gemaakt worden om de sector te faciliteren. 

De overheid is al bezig met de FAO (Food and Agriculture Organization)

om een cassaveplatform handen en voeten te geven, maar er moet meer gebeuren. “We moeten onszelf gaan organiseren willen we de verschillende initiatieven door laten groeien. Er moet een businesscase als land gemaakt worden en er moet beleid komen, het gaat vooral daarom”, gaf Mormon aan.

“Ook de public private partnership (PPP) and people is belangrijk. Er zijn tig problemen in de agrarische sector in ons land en die moeten aangepakt worden. Het gaat niet alleen om de export, omdat je dan op een grote markt terecht komt maar soms gaat het om importvervanging waardoor er wordt bespaart aan de andere kant”,

geeft de ontwikkelingseconoom aan. Er moet goed georganiseerd worden als het gaat om deze zaken en er moet enthousiast aan gewerkt worden.

 

02 Mar 2024 | sun.sr | Door: Redactie