• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Sewdien: “Geen ruimte om 150 visvergunningen te verstrekken”

| suriname herald | Door: Redactie

Er is volgens minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geen ruimte om 150 visvergunningen te verstrekken aan buurland Guyana. “Als dat gebeurt, hebben wij straks geen vis meer. Wij komen er niet onderuit, er is helemaal geen ruimte beschikbaar om visvergunningen te verstrekken,” zei de bewindsman onlangs aan journalisten. 

Al geruime tijd wordt er over en weer gesproken over een mogelijke belofte die zou zijn gedaan aan vissers uit buurland Guyana voor het verstrekken van vergunningen. Er werd geprobeerd om de middleman uit te schakelen, maar dat is niet gelukt. De belofte werd op 13 december 2020 per

e-mail gedaan door de bewindsman. 

Nu het duidelijk is dat Suriname helemaal geen ruimte heeft om de vergunningen te verstrekken, wat zal de reactie van Guyana zijn. Volgens de laatste berichten heeft de Surinaamse regering gelogen over de visvergunningen. Op 11 oktober liet assembleelid Melvin Bouva (NDP) in De Nationale Assemblee weten dat er wel een belofte was gedaan aan de Guyanese overheid. De minister ontkende het toen ook niet. 

Er is op diverse momenten door de vicepresident van Guyana, Bharrat Jagdeo, op diverse media in Guyana te kennen gegeven dat Guyana, Suriname niet kan vertrouwen en dat het land zeer corruptief

is. Op de vele negatieve reacties van de vicepresident van Guyana, had Suriname als reactie om de ambassadeur van Guyana per direct te ontbieden. 

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) maakte keer op keer bekend, dat Suriname geen belofte had gedaan aan de Guyanese regering. Volgens Ramdin zou de leiding van het land het nooit accepteren dat Suriname negatief beklad werd. De BIBIS-topman gaf verder aan dat Suriname zijn relaties aan het herstellen is met landen en organisaties.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie