• dinsdag 23 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Sewdien geeft startsein landelijk plantvermeerderingsproject

| suriname herald | Door: Redactie

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft gisteren te Dirskhoop in het district Saramacca het startsein gegeven voor het landelijk plantvermeerderingsproject. Dit project heeft als doel kwalitatief goed plantmateriaal beschikbaar te stellen aan de totale gemeenschap. Het gaat om vruchtplanten zoals manja, peerguave, kersen, moendoe, maar ook zwarte peperplanten worden vermeerderd. 

De delegatie heeft zich verder ook georiënteerd te La Poule en Tijgerkreek waar de status van de waterhuishouding is bekeken. Ondernemer Lex van Dijk, mede-eigenaar van Suriname Pig Farms N.V., vertelt dat het bedrijf Suriname voor bijkans 80 procent aan varkensvlees voorziet. Ook exporteert zij vlees

naar Barbados. Sinds kort stagneert echter de export naar Guyana. 

 

InVitroPlants Grassalco
LEES OOK: 27 mei 2019 - GRASSALCO NU EXPORTEUR HOOGWAARDIG PLANTMATERIAAL

“We gaan andere dimensies toevoegen in het aanpakken van uitdagingen. Een uitgesproken mening hebben is het eerste. Het jammerlijke is ook dat wij een tekort aan kader hebben en zeker ook arbeiders die in het veld willen werken. De Surinaamse overheid en zeker het ministerie is zich daarvan bewust en daar komt er een verandering in,” stelt minister Sewdien.

De bewindsman zegt dat niemand wordt achtergelaten. Hij zal er altijd voor zijn om

ook voor de ondernemers de knelpunten tot het verleden te laten behoren. “De agrarische sector blijft het fundament voor voedselzekerheid,” besluit de LVV-minister.
LEES OOK: Deuren InVitroPlants Grassalco officieel open
LEES OOK: 17 juni 2019 - Deuren InVitroPlants Grassalco officieel open

 

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie