• donderdag 07 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minimum uurloon blijft tot eind dit jaar SRD 20

| suriname herald | Door: Redactie

Werknemers mogen niet minder aan minimum uurloon ontvangen, dan de SRD 20 die is vastgesteld. Als dat toch gebeurt, dan moet de Arbeidsinspectie dit onderzoeken, zegt minister Steven Mac Andrew, van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J).

Vanaf juni dit jaar werd het algemeen minimum uurloon vastgesteld op SRD 20. Het ministerie zal streng optreden tegen de bedrijven die dit bedrag niet hanteren. 

Er is voor geen enkel beroep een uitzondering gemaakt, benadrukt Mac Andrew. Tijdens de onderhandelingen is ook gesproken voor het hanteren van andere bedragen, maar na goed overleg is besloten om de SRD 20 te hanteren binnen iedere

sector. Minister Mac Andrew blijft erbij, dat er geen afwijkingen bestaan voor het algemeen minimumloon. 

Ondanks de aanpassing van het minimum uurloon is de samenleving er niet beter van geworden, omdat de koers daarna enkele keren is gestegen. De diverse vakbonden waren het niet helemaal eens met het bedrag van SRD 20 vanwege de koersstijgingen. 

Er zouden nog gesprekken gevoerd worden over het eventueel optrekken van dit bedrag. Het algemeen minimum uurloon is vastgesteld voor de periode 1 juni 2022 tot 31 december 2022.

Intussen is de koers voor de US$ dichtbij de SRD 30. Binnen de gemeenschap zijn er vele klachten, omdat de prijzen van goederen in de winkels continu stijgen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie