• zaterdag 10 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Meelimporteurs niet meer opgewassen tegen De Molen

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie

De directeur van Circle Group, Arun Hindori, zegt aan SUN dat ze voorlopig geen meel zal importeren. De reden hiervoor is dat zij geen stand kunnen houden met de lokale meelproducent De Molen. “Wij zijn gestopt, omdat wij niet konden concurreren met De Molen, die de oude CBvS-koers van SRD 7.52 van de overheid krijgt. Wij daarentegen zijn aangewezen op een andere koers”, geeft Hindori aan.

Algemeen directeur van NV De Molen, Julio Bhikharie, bevestigt dit ook tegenover SUN. “Alle steakholders zaten in een traject met de regering voor het betaalbaar houden van blom. De overheid heeft echter ervoor gekozen om het traject met De Molen voort te zetten. Daardoor zijn de importeurs abrupt gestopt met het importeren van blom. Het is voor ons toch wel een uitdaging om dan alle distributie in één keer op te pakken. Wij hebben al een klantenbestand van bijna 300 tot 400 bakkerijen en er zullen nog 60 erbij komen. We hebben op een gegeven ogenblik deze groep toch een beetje voorkeur gegeven, omdat deze bakkerijen in de steek waren gelaten door de importeurs”, zegt Bhikharie.

Verder laat Bhikharie weten dat blom en granen gegarandeerd zijn. Volgens hem is De Molen in staat om de gehele lokale markt te voorzien. “Qua productiecapaciteit zijn wij volledig in staat, dus de know how en de tools hebben wij in huis om de markt te voorzien. Wij zijn al 55 jaar een bonafide onderneming die lokaal produceert met 200 werknemers. Wij zullen nooit aan prijsopdrijvingen doen, ook al zijn wij de enige lokale speler. Overigens hebben wij goede afspraken met de overheid om blom op een bepaalde vaste prijs te houden. Dus wij zullen ervoor zorgen dat blom betaalbaar blijft voor de samenleving”, aldus Bhikharie.

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie