• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Kinderhuizen Nickerie krijgen twee jaar lang structurele donatie van Nederlandse familie

| snc.com | Door: adh Mahabier

De meeste sociale instellingen hebben het moeilijk in Suriname. Kinderhuizen zijn hier geen uitzondering op. Kinderhuizen krijgen steun van de staat maar dat is lange na niet voldoende om een adequate opvoeding te geven aan de kinderen. Gelukkig komt er ook steun van particulieren en bedrijven.

In 2021 hebben Sonja en Krish Baboeram Panday het kinderhuis Gaytrie en Open Poort in Nickerie al structureel ondersteund. De succesvolle Nederlandse vastgoed ondernemer, Krish Baboeram Panday is in Nickerie geboren. Krish en Sonja helpen ook andere kinderhuizen in Paramaribo.

Begin dit jaar tijdens hun bezoek in Nickerie besloten Sonja en Krish om ook in 2022

het kinderhuis financieel te ondersteunen. Tijdens hun bezoek hebben zij de noden van de kinderhuizen van dichtbij kunnen ervaren. Dit heeft een diepe indruk op hun gemaakt. 

Dokter Chander Mahabier, die jaarlijks twee maanden werkzaam is het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie, kent de noden van de samenleving. Op advies van Mahabier besloten de donateurs om twee kinderhuizen blij te maken. 

Het betreft kinderhuis Gaytrie en kinderhuis Open Poort die in aanmerkingen zijn gekomen voor deze structurele financiële steun. Beide kinderhuizen mogen in 2022 rekenen op een structurele steun van 250 euro per maand.

De beheerders van de kinderhuizen, Guillamo Elli (Open

Poort) en Gomptie Balwansigh (Gaytrie), zijn zeer dankbaar voor deze financiële steun. Deze donatie komt als een geschenk uit de hemel. Deze steun zal zeker bijdrage aan de opvoeding van de kinderen. Aldus de beheerders.

Wilt u na het lezen van dit artikel ook een bijdrage leveren? Stuur dan een email naar onze redactie: SurinameNieuwsCentrale@gmail.com

 

Donatie Openpoort
Van links naar rechts: Chander Mahabier, Guillamo Elli, Sonja Baboeram Panday , mv Elli, Krish Baboeram Panday bij Open Poort kinderhuis

 

Donatie Kinderhuis Gaytrie en Open PoortDonatie Kinderhuis Gaytrie en Open Poort

 

| snc.com | Door: adh Mahabier