• zaterdag 30 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

JOGI WIL WETEN ALS NPS ECHT UIT DE REGERING IS | PRAKTIJK WIJST ANDERS UIT

| united news | Door: Redactie

Het werkelijk vertrek van de Nationale Partij Suriname (NPS) uit de regering wordt steeds meer in twijfel getrokken.

Hoewel de partij geen deel meer uitmaakt van de coalitie in De Nationale Assemblee (DNA) en de NPS-fractie het beleid van de regering fel bekritiseert, is er volgens parlementariër Mahinder Jogi (VHP) daarvan weinig te merken. Hoewel de NPS-ministers zijn afgetreden, zouden ze nog steeds in hoge functies op de achtergrond actief zijn. Jogi stelt de vraag of de coalitie wordt voortgezet met meerdere partijen of dat de coalitie uit drie partijen bestaat. Hij haalt een concreet voorbeeld aan van voormalig minister Marie

Levens van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (Minowc). Zij zou nu als senior-adviseur verbonden zijn aan het Kabinet van de President.

Jogi meldt dat de ex-minister een dienstreis naar de Verenigde Staten heeft gemaakt om namens de regering zaken te doen. “Het betreft een dienstreis naar de Verenigde Staten van Amerika waar de betrokkene zal onderhandelen in Washington DC met de IDB, de OAS en de Wereldbank over diverse onderwijsprojecten”, aldus Jogi. Het verblijf in de VS heeft een maand geduurd en kostte meer dan 6.500 USD. “Het opmerkelijke is dat de besprekingen slechts op 1 en 4 mei plaatsvonden. Dus de besprekingen duurden slechts twee dagen.

En voor deze tweedaagse besprekingen hebben we meer dan 6.555 Amerikaanse dollar uitgegeven, ten laste van het budget van het Directoraat Administratief en Technisch Onderwijs. Het aangevraagde bedrag in SRD was 245.813″, aldus Jogi.

Hij vindt deze uitgave onverantwoordelijk en beschouwt het als het ‘accommoderen van mensen’. Hij wil weten wat de reden is achter deze uitgaven, gezien het feit dat de NPS formeel geen deel meer uitmaakt van de coalitie en de regering. NPS-voorzitter en fractieleider Gregory Rusland is niet tevreden over deze onthulling en hoe deze in verband wordt gebracht met de politieke partij. Volgens hem heeft dit niets te maken met de NPS. “Ik wil benadrukken dat dit volledig losstaat van de Nationale Partij Suriname.

Voor zover ik begrepen heb, ging het om het afronden van zaken ten behoeve van de regering. Bovendien nodig ik de president uit om dienstreizen en dergelijke van de afgelopen drie jaar gewoon openbaar te maken en te zien wat er precies speelt en wie met hoeveel heeft gereisd”, aldus Rusland.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie