• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

JOGI WIL DUIDELIJKHEID STATUS CASSAVEFABRIEK

| dagblad de west | Door: Redactie

Tijdens de vergadering van afgelopen donderdag in De Nationale Assemblee (DNA), gaf Ronni Benschop, minister van Defensie, aan dat de cassavefabriek onder beheer van Defensie zal komen. VHP-parlementariër Mahinder Jogi, die wilde weten wat de status van de fabriek is en vroeg of de fabriek naar een particulier ging. De minister gaf hierop als antwoord dat de fabriek onder het beheer van het Nationaal Leger komt. Jogi zei dat hij geen genoegen neemt met het antwoord van de regering over de status van de fabriek.

Hij verwacht dat de regering in details aangeeft wat er zal gebeuren, omdat het overnemen van

de fabriek volgens hem niet zo gemakkelijk gaat. “De cassavefabriek heeft een hele historie die nogal negatief beladen is. Het besluit tot overname moet goed overwogen en met een goede onderbouwing geschieden”, zegt Jogi.

Hij is positief over de cassavefabriek en geeft aan dat bij een goede aanpak, de fabriek deviezen kan genereren voor het land. “Suriname heeft elke dollar die binnen kan komen nodig en die kunnen we halen uit de fabriek”, aldus Jogi. Hij is verder ook blij met het initiatief van de minister. Het getuigt van gevoel voor en geloof in de agrarische sector en laat zien dat hij de agrarische productie op poten wil zetten”, benadrukt de parlementariër.

Desondanks vindt Jogi dat de overheid een goed onderbouwd plan moet hebben. “Er moet niet zomaar een verwachting worden opgewekt bij het volk”, vindt hij. Jogi is van mening dat de ideeën goed uitgewerkt moeten worden, ook de productiekosten moeten in kaart gebracht worden. “Gaan de militairen zelf cassave planten of zullen zij slechts belast zijn met de bewaking van de fabriek? Wie gaan allemaal verbouwen? Wie gaat verkopen? Al deze zaken moeten duidelijk gemaakt worden”, aldus Jogi.

door Priscilla Kia


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie