• zaterdag 02 July 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Interim-managementteam KPS garandeert terugkeren veiligheidsgevoel

| suriname herald | Door: Redactie

Iedereen in Suriname moet zich veilig voelen, dan pas kunnen we tevreden zijn," zegt Carlo Wip van de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname (KPS). Hij maakt ook deel uit van het interim-managementteam. Hij gaf onlangs tijdens een persconferentie aan, dat hij nog niet kan aangeven als het team goed heeft gefunctioneerd. "We zullen pas tevreden zijn wanneer het veiligheidsgevoel honderd procent gegarandeerd is op het grondgebied van Suriname," merkt hij op.

Het interim-managementteam is in een rijdende trein gestapt. De gemeenschap zal ons moeten beoordelen en eventueel ook afrekenen ten aanzien van ons functioneren en de werkzaamheden die worden verricht, merkt Wip op terwijl commissaris Brayen Isaacs aangaf, dat hij trots is op het functioneren van de medewerkers en collega's. "We zijn gestart met wat we hadden ondanks de gebrekkige middelen," haalt de politietopman aan.

Het interim-managementteam, dat vanaf februari dit jaar aanzit, heeft nog veel werk te verzetten. Voor het KPS moet er een beleidsplan worden ontwikkeld. Er is een werkgroep Meerjarenbeleidsplan geïnstalleerd, dat aan het beleidsplan werkt. 

Sherida Dragman, voorzitter van de werkgroep, laat weten dat het plan al in de maak is. Het samenstellen van het beleidsplan is een van de opdrachten dat uitgevoerd moet worden door het interim-managementteam. Deze opdracht komt van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en de regering. 

"Er moet een Meerjarenbeleidsplan worden ontwikkeld bij het KPS en dit plan zal vijf jaren duren. Het plan dat er was is in 2020 verlopen,” meldt Dragman.

| suriname herald | Door: Redactie