• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Grote onzekerheid bij personeel CDS

| suriname herald | Door: Redactie

Er heerst een enorme onzekerheid bij het personeel van de Communicatiedienst Suriname (CDS) door het uitblijven van een reactie van president Chan Santokhi ondanks verschillende pogingen vanuit het personeel om in te grijpen met als doel gezondmaking van de overheidscommunicatie. Deze onzekerheid is groter geworden nadat het personeel nu geconfronteerd wordt met plannen om een nieuwe structuur op te zetten.

Dit terwijl de afvaardiging die eerder door de president was ontvangen in augustus 2022 nog steeds wacht op het toegezegde vervolggesprek.

De CDS heeft de president op 1 december aangeschreven over deze onzekerheid. Een kopie van de brief is ook verzonden naar

assembleevoorzitter Marinus Bee. De brief is ondertekend door 38 medewerkers van CDS.

Volgens het personeel heerst er een situatie van enorme onduidelijkheid bij een groot deel van het personeel. “De oorzaak hiervan is gelegen in de presentatie van mevrouw Shanylla Santokhi inzake professionalisering van de overheidscommunicatie, welke verzorgd is op 23 november 2022. De presentatie heeft bij velen vragen doen rijzen, waarop er geen afdoend antwoord kon worden gegeven. De medewerkers zijn hierdoor nog meer in het ongewisse wat gepaard gaat met onduidelijkheid, onzekerheid en frustratie”, zeggen de medewerkers in de brief.

“Volgens het plan gepresenteerd door mevrouw Santokhi zullen de afdelingen Logistiek, Personeelszaken, Interieurverzorging en Financiële Zaken losgekoppeld worden van CDS”. De medewerkers geven aan dat Shanylla Santokhi het desbetreffende personeel geen duidelijkheid kan geven over waar zij ondergebracht zullen worden en hoe zij ingezet zullen worden. “Deze groep heeft dringend behoefte aan meer duidelijkheid, daar het gaat om ingrijpende veranderingen, die mogelijk de zekerheid en stabiliteit op werk- en persoonlijk vlak kunnen destabiliseren”.

Het personeel geeft ook aan dat door Shanylla Santokhi, die ook kwaliteitsmanager is op het Kabinet van de President, aangegeven is dat iedereen opnieuw moet solliciteren, al dan niet om in dezelfde functie te blijven. Hierover is er enorm veel onduidelijkheid. Daarnaast druist dit besluit volgens de medewerkers ook hard in tegen de Personeelswet van de Republiek Suriname. Het is volgens hen ongepast om personeelsleden die reeds jaren in dienst zijn van het Kabinet van de President opnieuw te laten solliciteren. 

“Het is ons verder opgevallen dat, terwijl er wordt aangegeven dat het personeel opnieuw zal moeten solliciteren per 1 december 2022, er geen enkele functieprofielen, vereisten of beschrijvingen bekend zijn. Daarnaast komen wij tot de constatering dat de kwaliteitsmanager van het kabinet belangrijke aspecten die van eminent belang zijn voor kwalitatieve overheidscommunicatie terzijde legt. Een structuur wijzigen, zonder het beschrijven, dan wel vastleggen van processen en procedures is gedoemd te mislukken”, staat in de brief.

Het personeel maakt zich zorgen dat het loskoppelen van afdelingen die cruciaal zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering de continuïteit van de organisatie in gevaar zal brengen. “Het onttrekken van voertuigen van CDS heeft in de afgelopen twee jaar reeds voor enorm veel stagnatie gezorgd. Met het volledig onttrekken van het wagenpark, zal de dienst nog meer problemen ondervinden om productie te leveren. Ook zal het weghalen van de overige afdelingen geen positieve impact hebben op de organisatie”, stellen de bezorgde medewerkers.

Het personeel benadrukte in de brief dat het niet de bedoeling is om het beleid van de president op welke manier dan ook te saboteren, maar dat zij slechts onduidelijkheden wil wegwerken en verbetering wil van vraagstukken waarmee zij kampt op de werkvloer.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie