• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Goudreserves Grassalco verkocht op internationale markt

| suriname herald | Door: Redactie

De goudreserves van staatsmijnbouwbedrijf Grassalco in Canada zijn intussen verkocht op de internationale markt. Dit, met een waarde van circa US$ 18 à 19 miljoen. Dit blijkt uit een brief die president Chan Santokhi op 23 november heeft gericht aan minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen waarop Suriname Herald de hand heeft weten te leggen.

In de brief geeft Santokhi aan dat de opbrengsten reeds op de rekening van Grassalco bij de Finabank zijn gestort. Deze middelen dienen thans overgemaakt te worden op twee rekeningen te weten, Project Grassalco en Project SLM ten name van Grassalco NV bij de Republic Bank

Suriname. De middelen uit de goudverkoop zullen aangewend worden voor het herstructureringsplan van Grassalco NV en de doorstart van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), aldus een passage uit de brief. 

Voor een goed beheer van de financiële middelen wordt geïnstrueerd voor gezamenlijke procuratie op de rekeningen waarbij er steeds twee functionarissen ondertekenen, namelijk een functionaris van Grassalco NV en een functionaris van het ministerie van Financiën en Planning zoals aangegeven in de brief, afkomstig van president Santokhi. 

Goedkeuring van de trekkingen op deze bankrekeningen zal worden verleend door de clusterministers Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking), die ook minister van Financiën en Planning ad-interim is, minister Albert Jubithana (Transport, Communicatie en Toerisme) en minister David Abiamofo (Natuurlijke Hulpbronnen). 

Grassalco bezit 10.767,946 troy ounce aan goud welke is opgeslagen bij de Royal Canadian Mint. Het goud heeft een marktwaarde van circa US$ 18 miljoen (afhankelijk van de goudprijs op dat moment). Dit goud is afkomstig van de geaccumuleerde royalty afdrachten door Iamgold tot en met 31 oktober 2019.

Grasalco

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie