• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Geen politieke belangen bij uitvoering huizenbouwproject

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


Volgens minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) spelen er geen politieke belangen met betrekking tot het uitvoeren van het huizenbouwproject voor de samenleving. “Er zijn gesprekken gevoerd met de voorzitter van de PIU, landelijke woningbouw en er zijn voorstellen uit gerold.

Het gaat erom dat er een besluit genomen moet worden en dat er gekeken moet worden naar de periode die nog over is om ervoor te zorgen dat het project nog zou kunnen lopen”, geeft de minister aan. 

“Als er gekeken wordt

naar de criteria, is de Islamic Development Bank (IsDB) een hele strakke organisatie. Er is gevraagd aan de PIU dat er een nieuwe commitment gemaakt moet worden met deze regering door de IsDB om ervoor te zorgen dat alle projecten opnieuw bekeken moeten worden.

Er kan geen politiek belang hierin spelen, de IsDB is heel strak daarin. Er wordt verantwoording gevraagd voor alle zaken die lopende zijn. Momenteel speelt alleen de regering in, er zijn nog geen transacties vanuit de IsDB”, zegt minister Ramsaran.

Vanuit het directoraat van Volkshuisvesting heeft men niet zo lang terug de 20 miljoen goedgekeurd gekregen en de bedoeling is om dat in te zetten. “Er wordt gekeken waar er gebouwen zijn en er wordt gekeken naar een stukje opvang dat gecreëerd kan worden voor de samenleving.

Voor nu zal er gecontinueerd worden met de woningbouwsubsidie. Het maximaal bedrag is momenteel gesteld op SRD 30.000, maar er is gevraagd om opnieuw te kijken naar het bedrag”, aldus de minister.

 

29 Mar 2023 | snc.com | Door: Redactie