• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Fruit en groenten export naar Barbados vertraagd

| snc.com | Door: Redactie

De export van vruchten en groenten naar Barbados heeft een vertraging opgelopen. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) was van plan, in samenwerking met bepaalde exporteurs en boeren, een container met groenten en vruchten in oktober naar Barbados te exporteren, maar dit is vooralsnog niet gelukt. Dit zegt ondernemer Nitesh Ramlakhan, die ook een productiedirecteur is van Food and Agriculture Industries N.V.

Ramlakhan, die enkele maanden terug samen met de LVV-minister op een handelsmissie was geweest naar Barbados, zegt dat door bepaalde factoren, de export een vertraging heeft opgelopen. “Het project is nog steeds in de pijplijn, dus

de export kan op elk moment beginnen”, klinkt hij hoopgevend.

De vraag naar een aantal vruchten en groenten in Barbados is groot. Bij de eerste fase van de export zullen vruchten als: dragon fruit, ananas en pompoen geëxporteerd worden. Er zullen ook andere gewassen en enkele droge producten naar het land gebracht worden.  “Het streven voor de eerste fase is om een container van 20 ft. te vullen met deze producten”, vertelt de ondernemer aan Keynews.groente02

De zakenman kan niet concreet aangeven of er consequent geëxporteerd kan worden naar Barbados, omdat de landbouwers een tekort hebben aan personeel en duur moeten betalen voor chemicaliën en transport.

In de eerste fase zal maandelijks twee keer geëxporteerd worden. Uiteindelijk moet de export wekelijk plaatsvinden als de planters er warm voor lopen. Ramlakhan hoopt dat de export zo snel mogelijk start, zodat het land deviezen verdient.

Bron: Keynews


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie