• zondag 24 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

FAKE ACCOUNTS: “Jogi is populair”

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie

Voorlezen

“Jogi is populair, daarom willen ze hem breken”, zegt VHP-parlementariër Mahinder Jogi nogal lachend over een fake Facebookprofiel van hem. Hij merkt op dat mensen hem negatief willen bekladden en hebben daarom een nepprofiel van hem op Facebook aangemaakt.

Onder het nepprofiel is een bericht gelanceerd waarbij wordt aangegeven dat de parlementariër zich distantieert van handelingen die gepleegd zijn door minister Riad Nurmohammed van Openbare Werken. “Dat heb ik nooit gezegd noch gepost”, zegt Jogi tegenover Suriname Herald.

Hij laat deze kwestie niet zo en zal een klacht indienen bij de procureur-generaal om dit te onderzoeken. De parlementariër heeft wel enige indicatie wie de mensen zouden kunnen zijn die zo een fake profiel van hem zou hebben aangemaakt. Hij wacht wel op het resultaat van het onderzoek.

Jogi geeft mee dat er wetgeving op dit gebied in voorbereiding is. Het doet zich te vaak voor dat beleidsmakers en anderen functionarissen het doelwit worden van fake profielen op sociale media. Wetgeving zal ervoor moeten zorgen dat dit aan banden wordt gelegd, licht hij toe.

Hij voegt er meteen aan toe dat sociale media een goede ontwikkeling is en het moet ook voor goede doeleinden gebruikt worden. Het is een uitstekend middel om informatie te verspreiden naar de gemeenschap toe en het biedt een goed platform voor bedrijven om hun producten en diensten te promoten.

De parlementariër noemt sociale media zelfs een universiteit waar men terecht kan voor allerlei informatie afkomstig uit diverse delen van de wereld. Door sociale media voor negatieve zaken te gebruiken wordt volgens hem niets bereikt.

Vishmohanie Thomas

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie