• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ExxonMobil ontdekt meer olie van "hoge kwaliteit" voor de kust van Guyana

Datum: | Bron: snc.com | Door: Redactie

Voorlezen

ExxonMobil zei donderdag dat het een ontdekking deed bij Pinktail in het Stabroek Block voor de kust van Guyana. De Pinktail-bron stuitte op een nettoloon van 67 meter in hoogwaardige koolwaterstofhoudende zandsteenreservoirs.
Naast de succesvolle beoordeling van de Tarbot-ontdekking, stuitte de Turbot-2-put op 13 meter nettoloon in een nieuw geïdentificeerd, hoogwaardig koolwaterstofhoudend zandsteenreservoir, gescheiden van de 23 meter hoge kwaliteit olie. met zandsteenreservoir dat werd aangetroffen in de originele Turbot-1-ontdekkingsbron. Dit volgt op de extra betaling in diepere reservoirs die zijn aangetroffen bij de eerder aangekondigde Whiptail-ontdekking. Deze resultaten worden meegenomen in toekomstige ontwikkelingen.

Guyana ExxonMobil Petroleum Hess Corporation, Esso Exploration And Production Guyana Ltd, world, map, oil Field png

"Deze ontdekkingen maken deel uit van een uitgebreid bronprogramma in het Stabroek-blok, waarbij zes boorschepen worden gebruikt om speeluitbreidingen en nieuwe concepten te testen, bestaande ontdekkingen te evalueren en ontwikkelingsputten voor de Liza Phase 2- en Payara-projecten te voltooien", zegt Mike Cousins, senior vice-president van exploratie en nieuwe ondernemingen bij ExxonMobil. "Onze ontdekkingssuccessen blijven de ontdekte hulpbron vergroten en zullen waarde genereren voor zowel het Guyanese volk als onze aandeelhouders."

Los daarvan vertrok het Liza Unity-schip voor drijvende productie voor opslag en lossen (FPSO) begin september van Singapore naar Guyana. De FPSO zal worden gebruikt voor de Liza Phase 2-ontwikkeling en zal naar verwachting begin 2022 met de productie beginnen, met een capaciteit om ongeveer 220.000 vaten olie per dag te produceren. ExxonMobil verwacht tegen 2027 ten minste zes projecten online en ziet potentieel voor maximaal 10 projecten om de huidige ontdekte herstelbare bronnenbasis te ontwikkelen. Het Liza Destiny FPSO-schip produceert momenteel ongeveer 120.000 vaten olie per dag.

De Pinktail-ontdekking bevindt zich ongeveer 35 kilometer ten zuidoosten van het Liza Phase 1-project, waarvan de productie in december 2019 begon, en 6 kilometer ten zuidoosten van Yellowtail-1. Pinktail werd geboord in 5.938 voet (1.810 meter) water door de Noble Sam Croft. De Turbot-2-ontdekking bevindt zich ongeveer 37 mijl (60 kilometer) ten zuidoosten van het Liza fase één-project, en 2,5 mijl (4 kilometer) van de Turbot-1-ontdekking aangekondigd in oktober 2017. Turbot-2 werd geboord in 5.790 voet (1.765 meter) water bij de Noble Sam Croft.

Het Stabroek-blok is 26.800 vierkante kilometer groot. ExxonMobil-filiaal Esso Exploration and Production Guyana Limited is de exploitant en heeft een belang van 45 procent in het Stabroek-blok. Hess Guyana Exploration Ltd. heeft een belang van 30 procent en CNOOC Petroleum Guyana Limited heeft een belang van 25 procent

Bron: https://demerarawaves.com/2021/09/09/exxonmobil-discovers-more-high-quality-oil-offshore-guyana/

Datum: | Bron: snc.com | Door: Redactie