• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Emanuel: ‘Kunstgrasvelden puur een ‘mek’ moni’

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie

Naar zeggen van de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuel, zijn de kunstgrasvelden uitgemond in een money making business, waarbij het jongerenbelang al lang terzijde is geschoven. Zo kijkt minister Emanuel naar hetgeen zij heeft aangetroffen op het departement Sportzaken. Dit belicht ze in gesprek met SUN. Het project is bedoeld voor de ontwikkeling van sport- en recreatiemogelijkheden voor jongeren. De bewindsvrouw geeft verder aan dat het ministerie momenteel opgezadeld zit met contracten van stichtingen die het beheer hebben gehad over diverse kunstgrasvelden. Een nader onderzoek toont aan dat het gros van deze stichtingen toegewezen is aan mensen die in relatie staan met de vorige regering.

Een nóg diepere kijk wijst erop dat de bovengenoemde contracten kort na de verkiezingen van 25 mei 2020 verlengd zijn. “Het jammerlijke van deze situatie is dat het contracten zijn, waarbij stichtingen het beheer hebben gehad voor vijftien jaar en meer. Sommigen zelfs voor 30 jaar. Ook is een van de velden op het terrein van Sosis aan SV Transvaal gegeven voor beheer, maar dat laat te wensen over”, zegt de minister.

Ze vertelt verder dat de praktijk uit wijst dat deze stichtingen de kunstgrasvelden nauwelijks onderhouden, maar wel geld innen van de jongeren die gebruikmaken van de accommodaties. Het gaat puur om een ‘mek’ moni’ mentaliteit. De juridische adviseurs zullen zich buigen over deze kwestie. De minister benadrukt dat er binnenkort sancties zullen worden getroffen en de overeenkomsten worden zeker ingetrokken. Na diepgaand onderzoek zal er overwogen worden als het ministerie verder in zee zal gaan met deze stichtingen.

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie