• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Dundas: ABOP weet niet waar ‘Bordo’ is

| snc.com | Door: Redactie

“De partij weet niet waar ‘Bordo’ is. Zijn vrouw en kinderen moeten weten waar hij is. Ze moeten hem gaan zoeken”, zegt woordvoerder Humphrey Dundas van ABOP in gesprek met LIM FM over Joel ‘Bordo’ Martinus, die door de politie wordt gezocht wegens moord, witwassen en drugshandel.

Dundas geeft aan dat door de opsporing van de partijtopper de ABOP zich nu in een lastige situatie bevindt. Hij beweert dat net als leden van andere partijen die voor misdrijven worden opgespoord, Bordo ook een lid van de partij wordt gezocht. “Mensen worden elke dag opgespoord, dus zo lastig is het ook alweer

niet”, redeneert Dundas.

Deze kwestie zou misschien wel het imago van de ABOP kunnen schaden, maar het hoeft ook niet zo te zijn, beweert de woordvoerder van de vicepresident. “Bordo heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en dat staat los van de partij. Iedereen heeft zijn of haar verantwoordelijkheid en eenieder moet letten op zijn of haar eigen handelen en wandelen.”

Dundas haalt aan dat als iemand bezig is met criminele handelingen, die persoon moet weten wat de consequenties zullen zijn. “Nogmaals, het is Martinus zijn verantwoordelijkheid en we komen niet daaraan.” De coalitiepartij wacht rustig het proces af en wilt niemand kruisigen, want

Martinus heeft slechts een status van verdachte en er is nog niets bewezen”, zegt Dundas.

Op social media wordt deze zaak volgens de woordvoerder in een politieke- en etnische sfeer geplaatst. Dundas vindt dit jammer, want elke handeling die tegen natievorming is, keurt ABOP af. “We zijn geen voorstander van verdeeldheid, maar juist eenheid. We betreuren dat deze kwestie in de politieke sfeer wordt getrokken.”

Hij zegt verder dat over deze zaak er geen vergadering is geweest binnen de partij, omdat de partijvoorzitter momenteel in het binnenland zit. “Laten we de justitiële informatie afwachten en laten we niet ingaan op sensatie. Het brengt ons nergens”, aldus Dundas.

KEYNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie