• dinsdag 31 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DRUGSSMOKKELAARS DUMPEN MEER DAN 600 KILO COCAÏNE IN ZEE TIJDENS ACHTERVOLGING

| united news | Door: Redactie

Het is de Nederlandse marine tijdens een achtervolging op de Caribische Zee niet gelukt om een drugsboot ten zuiden van Bonaire te stoppen. Tijdens de achtervolging hebben de opvarenden van het drugstransportvaartuig meerdere pakketten drugs overboord gegooid met een totale waarde van ruim 630 kilo cocaïne.

Het patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribische Gebied detecteerde de drugsboot als eerst. Het Maritiem Operatie Centrum van de Kustwacht informeerde toen het stationsschip dat meteen haar FRISC-onderscheppingsboot inzette. Aan boord van dit schip zit een gecombineerd team van de scheepsbemanning en Fleet Marine Squadron, die de drugsboot achtervolgde.

De FRISC (fast raiding interception and special forces

craft) is een zeer snel onderscheppings- en special forces-vaartuig en is breed inzetbaar, van maritieme drugs- en terrorismebestrijding tot rivieroperaties.

De achtervolging heeft echter niet het gewenste resultaat opgeleverd, omdat de bemanning van het drugsvaartuig de pakketten drugs in zee gooiden en sneller uit het vizier verdween. De FRISC keerde terug en viste de overboord gegooide pakketten uit de zee. Deze zijn later aan de Kustwacht overgedragen die het aan de politie van Curaçao gaf. In totaal is er ruim 630 kilo cocaïne uit zee gehaald.

Het speciaal marineschip is in oktober van dit jaar aangekomen in Willemstad, Curaçao en blijft voor de duur van zeven maanden in het Caribisch gebied. De Koninklijke Marine heeft altijd een stationsschip in het Caribisch gebied dat onder andere wordt ingezet voor anti-drugsoperaties, anti-mensensmokkel, search and rescue taken en noodhulp na natuurrampen. 

Het stationsschip wordt ingezet op zee door de Kustwacht Caribisch gebied als het Amerikaanse samenwerkingsverband Joint Interagency Task Force South. 

De teller aan drugsvangsten in het Caribisch gebied door de stationsschepen stond tot de vorige maand op ruim 23.000 kilo. Met een groot aantal landen wordt samengewerkt bij drugsbestrijdingsoperaties, waaronder ook Suriname.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie