• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Diaspora heeft steevast vertrouwen in President Santokhi

| snc.com | Door: adh Mahabier

Zondag 23 mei 2021 heeft President Chan Santokhi een online meeting gehad met ruim 35  leden van de Adviesraad HvS uit  Nederland. Deze online meeting is gefaciliteerd door Stg. Hart voor Suriname Worldwide. Tijdens deze meeting zijn er kritische vragen gesteld over de zaken die goed gaan maar ook zaken die beter kunnen. De voorzitter van HvS, Jay Pahladsingh, geeft aan dat in de toekomst deze informatiebijeenkomsten vaker georganiseerd zullen worden. De Diaspora uit Nederland heeft behoefte aan meer direct contact met de Surinaamse Overheid.

De president is openhartig en uitvoerig ingegaan op de complexe vraagstukken

waar zijn Regering voor staat. Hij benadrukte het belang van de kennis en ervaring van Diaspora Nederland. Op vakgebieden als hervorming van de belastingendienst zijn per direct mensen nodig. Er zijn ook mensen op andere gebieden nodig.   

De financiële situatie die zij hebben aangetroffen mag gerust een ravage genoemd mag worden. Zaken kunnen beter en moeten beter, maar in een coalitie is het geven en nemen. Belangrijk is dat er een hechte band is in de coalitie. Op maandag 24 mei wordt een regeringspersconferentie georganiseerd waar meer informatie volgt over diverse prangende vraagstukken.

De Surinaamse

Ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi, heeft deze bijeenkomst ingeleid en is ingegaan over de verwachte vaccins vanuit Nederland. Hij geeft aan dat de ambassade constant in gesprek is met het demissionair kabinet in Nederland en benadrukt dat niet alle berichtten in media kloppen. Hij adviseert om officiële overheidsberichten te volgen. De President vulde aan dat er ook gesprekken worden gevoerd met China en Rusland voor vaccins. Het streven is om in Q4 van 2021 de meeste mensen gevaccineerd te hebben.

Mevrouw Kathleen Ferrier, prominent lid van de CDA, die ook aanwezig was wilde graag weten hoe de President het vertrouwen van het volk weer zal winnen. De president gaf  helder aan dat het heel belangrijk is om te blijven communiceren met het volk en vooral door succes te boeken. Don Ceder gekozen kamerlid voor de  Christen Unie geeft aan dat hij graag een bijdrage wilt leveren. Hiervoor worden er aparte gesprekken gepland met de Surinaamse Ambassade en Kamerleden.  

Er zijn veel meer vragen gesteld door de aanwezigen. Er was helaas niet voldoende tijd om in te gaan op alle gestelde vragen. De vragen worden alsnog schriftelijk beantwoord door de ambassade. Deelnemers waren zeer ingenomen met de antwoorden van de President. “Er is een ruimte om te falen.” “Er is geen andere optie.” Dit waren enkele opmerkingen van deelnemers. Het was helder dat de Diaspora Nederland nog steevast vertrouwen heeft in de President.

door: Ing. adh Mahabier

SurinameNieuwsCentrale@gmail.com
https://www.linkedin.com/in/arunmahabier/
 

Klik hier om meer artikelen van deze auteur te lezen.

| snc.com | Door: adh Mahabier