• dinsdag 31 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Curtis Hofwijks staat er weer met zijn bord: “Chan no man set en”

| suriname herald | Door: Redactie

De activist Curtis Hofwijks staat er weer met zijn bord met als opschrift “Chan no man set en.” Hofwijks staat bekend als de activist die tijdens de regering-Bouterse met een bordje op het Onafhankelijkheidsplein stond.

Hij vindt het nu weer nodig om zijn bordje tevoorschijn te

halen voor deze regering. Volgens hem heeft president Chan Santokhi wel tijd om balletjes te trappen met WK, maar niet voor de problemen van het land.

“Ik heb geen reden om te feesten”, zegt Hofwijks. Hij typeert de situatie in het land als droevig als hij om zich heen kijkt. Er is weinig om positief over te zijn. Hij had graag gewild om 25 november feestelijk te vieren, zonder de nodige ‘dyugudyugu’.

Echter kan hij niet wegkijken van wat er allemaal om zich heen gebeurt. De medische zorg alleen zit op haar gat, verschillende groeperingen gaan de straat op, de koers is alsmaar aan het stijgen. “Er is veel onrust”, zegt hij. 

De activist ziet niet dat er leiderschap wordt getoond en vindt zelfs dat het land stuurloos is. Op deze dag komt nu de president als mooi bromtyi, terwijl het gewoon fisti prodo is. Het is een kwestie van geld vergooien, is Hofwijks van oordeel. Er zijn zoveel prioriteiten die vooropgesteld moeten worden, maar daarvoor is er geen aandacht, merkt hij op. 

Hij heeft 25 november gekozen om zijn boodschap te delen met de samenleving en een signaal te geven aan de president. Terwijl president Santokhi bezig was met het inspecteren van de troepen tijdens het defilé gisteren, heeft de activist geprobeerd zoveel mogelijk de aandacht te trekken van de president met zijn bordje.

Dit ging niet makkelijk, omdat hij belemmerd en zelfs tegengehouden werd door de beveiliging. Ondanks Hofwijks hen duidelijk maakte dat hij rustig achter de dranghekken staat, werd het hem niet makkelijk gemaakt. 

De activist geeft aan dat het deze regeringsleden zijn geweest, die de vorige regering van dictatuur beschuldigden. Nu maken zij zichzelf schuldig eraan. “Hij is blind voor de problemen van het land”, zegt Hofwijks over de president en hoopt dat die wel zijn bordje heeft gezien. 

Zijn boodschap is duidelijk, want men is twee jaar verder en er is geen verlichting te merken. Het vertrouwen was er in het begin in de regering, maar nu is dat er niet meer. Zijn bordje moet een statement zijn naar de president dat het niet goed gaat in het land.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie