booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

VIDEO: SLM-vliegtuig wordt onderworpen aan drugscontrole in Miami

Publicatie datum: | Bron: Dagonline | Door: Redactie

Het SLM-toestel wordt onderworpen aan een (drugs) onderzoek op de luchthaven van Miami.

Suriname is de laatste tijd vaak in het nieuws, omdat er vanuit het land op verschillende manieren grote partijen cocaïne worden verscheept. Op social media doet momenteel een video de ronde waarin te zien is hoe het vrachtruim van een vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) op de luchthaven van Miami onderworpen wordt aan een (drugs) controle.

In de korte video (zie onder) zien we hoe een officier van het U.S. Customs and Border Protection-team (CBP) met een speurhond uit het voorste vrachtruim komt en vervolgens met de viervoeter naar binnen gaat in het achterste gedeelte van de Boeing 737-700. De honden kunnen niet alleen cocaïne en andere drugs ruiken, ook hebben zij een neus voor geld en bepaalde soorten voedsel. Wanneer de video exact opgenomen is en of er iets is aangetroffen is in het vliegtuig, is niet duidelijk.

Schiphol

In maart werd op Schiphol eveneens een vlucht van de SLM uit Suriname gecontroleerd door de douane met een mobiele scanner. Dit werd vanuit het raam door een passagier vastgelegd op camera (zie onder). De bagage wordt zo gecontroleerd voordat het door Schiphol personeel wordt opgehaald.

Begin dit jaar werden er twee werknemers van Schiphol aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige drugssmokkel. Het ging om twee mannen van 33 en 34 jaar, die werkzaam zijn in de bagagekelder, catering en schoonmaak van de luchthaven.

Publicatie datum: | Bron: Dagonline | Door: Redactie

Ga terug

booked.net

    

booked.net

Verkiezingen 2020

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS