• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VAN WIE IS DE COCAINE?

| unitednews.sr | Door:

Hoewel intussen duidelijk is van wie de lading rijst is, die eerder deze week geëxporteerd zou worden met daartussen 2300 kilogram cocaïne, zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Ook is intussen gebleken dat er meerdere personen betrokken zouden zijn bij de poging om de megahoeveelheid drugs, die er in de twee containers is aangetroffen, het land uit te smokkelen. Toch zijn er nog geen verdachten in beeld.

Volgens politievoorlichter Humphrey Naarden zijn er wat vermoedens, maar nog geen redenen om personen aan te houden. Dat de drugs in de vrachtcontainers van een rijstexporteur is ontdekt, betekent naar zeggen van Naarden niet automatisch

dat de handelaar het verderfelijk spul daar heeft geplaatst. Hij komt tot deze stelling op basis van zijn opgedane ervaringen als gewezen hoofd van de Antinarcotica Brigade. Het is volgens Naarden niet uitgesloten dat iemand de drugs op de haven in de containers plaatste en wel zonder dat de exporteur daar kennis van droeg.

De politiek is zich ook met de zaak gaan bemoeien.

Oppositieleider Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) vermoedt dat er zeer machtige krachten in het spel zijn. Volgens hem kan alleen een persoon, die er van overtuigd is dat die onaantastbaar is, de moed opbrengen om 2300

kilogram cocaïne in twee vrachtcontainers te plaatsen. “Als het een paar onsjes per container was dan kon ik nog zeggen”, stelt de politicus. “Maar deze was er bijna zeker van dat hij zonder problemen lang zo kunnen gaan.”

Somohardjo durft een verband te leggen met de uitspraken die president Desi Bouterse afgelopen dinsdag deed, de dag waarop de cocaïne is ontdekt.

Het staatshoofd zou hard hebben uitgehaald naar de procureur-generaal in de hoop dat de aandacht van het publiek afgeleid zou worden. “Anders sprak iedereen nu over drugsvangst en niet over de pg.”

UNITEDNEWS

| unitednews.sr | Door: