• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Schappen in winkels raken leeg; winkeliers bekaf

| starnieuws | Door: Redactie

Veel winkels zitten met lege schappen omdat er massaal wordt gehamsterd. Het aanvullen van voorraden door leveranciers gaat niet zo snel, waardoor goederen niet meer voorradig zijn. Bij diverse winkels zijn ook chaotische situaties ontstaan, zegt Gretl Wolfram, voorzitter van Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS), in gesprek met Starnieuws.  

Wolfram legt uit dat een deel van de winkeliers vijf personen tegelijk binnenlaten in de winkels, maar het komt vaak voor dat anderen tóch binnendringen. Anderen maken ruzie en er worden heel wat verwensingen geuit aan het adres van de winkeliers. Anderen verkopen de goederen via luiken. "Mensen geven aan wat

ze willen hebben. Als de winkelier met de goederen komt, dan blijkt dat de klanten een ander merk bedoeld hebben. Dan moet de winkelier teruglopen en weer een ander merk pakken," illustreert Wolfram de situatie. 

De voorzitter van WOVS zegt dat veel winkeliers bekaf zijn door de situatie. Zij hebben heel wat klachten gestuurd naar het bestuur. Er zijn ook video's waaruit blijkt dat het niet overal goed gaat. De winkeliers willen ook kortere openingstijden hebben. Dagelijks wordt de situatie geëvalueerd en doorgegeven aan het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme. 

 

Camerabeeld van drukte in de winkel. Niet

iedereen heeft een mondneus-masker op. 

Bron: https://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/58970

| starnieuws | Door: Redactie