Het laatste nieuws uit Suriname

REHABILITATIE DEEL OOST-WESTVERBINDING KOST USD 80 MILJOEN

Publicatie datum: | Bron: Unitednews.sr | Door:

De rehabilitatie van de Oost-Westverbinding ten westen van het land zal ongeveer USD 80 miljoen kosten.

Het gaat hierbij om kosten voor de asfaltering van een wegstrekking met een lengte van 79 kilometer waarvan zeker 53 kilometer in zeer slechte staat verkeerd.

“Dit is inclusief alle randvoorwaarden zoals afwatering en bijbehorende veiligheidsmaatregelen conform de internationale standaarden”, zegt minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C).

De weg kan een aslast van 13 ton weerstaan en krijgt een breedte van 7,2 meter. Het project zal twee jaren in beslag nemen met een garantieperiode van vier jaren.

“Ik heb alle vertrouwen in de kwaliteit die geleverd zal worden door onze eigen Surinaamse onderneming en onze eigen Surinaamse arbeiders die hier aan de slag zullen gaan”, zegt de minister.

Vanwege de werkzaamheden wordt een beroep op weggebruikers gedaan om rekening te houden met hun snelheid en extra alert te zijn bij het naderen van de werklocaties. “Maar we doen vooral een beroep op de weggebruikers om hun rijgedrag dusdanig aan te passen, omdat zowel de aannemer als de superviserende ingenieursbureau en mijn technische staf van het ministerie, niet alleen zullen kijken naar de kwaliteit, maar vooral de veiligheid van de medewerkers als van de burgers”, aldus de minister.

UNITEDNEWS

Publicatie datum: | Bron: Unitednews.sr | Door:

Ga terug

The Weather Network