booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Regering Curaçao veroordeelt uitspraken Blok

Publicatie datum: | Bron: Nu.nl | Door:

De regering van Curaçao heeft de uitspraken van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken donderdag ''ten zeerste'' veroordeeld. Blok zei vorige week dinsdag tijdens een besloten bijeenkomst dat hij geen vreedzame multiculturele samenleving kent.

Volgens Blok zou het genetisch bepaald zijn dat verschillende groepen niet met elkaar kunnen samenleven. Ook noemde hij Suriname een failed state. 

Minister-president van Curaçao Eugene Rhuggenaath stelt dat Blok in het buitenland niet alleen Nederland vertegenwoordigt, maar met Curaçao, Aruba en Sint-Maarten ''ook drie multi-etnische, multireligieuze en multiculturele landen in het Koninkrijk''.

Hij noemt de uitdrukkingen van Blok niet representatief voor de realiteit in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden. ''Als Curaçao zijn wij trots op het feit dat wij een samenleving zijn bestaande uit mensen afkomstig uit alle delen van de wereld, die naast elkaar leven in vrede en harmonie, ondanks de verschillende etnische en religieuze achtergronden.''

Publicatie datum: | Bron: Nu.nl | Door:

Ga terug

booked.net

    

booked.net