booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

PARAMARIBO EN WANICA IN DE BAN VAN STINKENDE MIST

Publicatie datum: 16-10-2018 | Bron: unitednews.sr | Door: Redactie

Een goed deel van Groot Paramaribo en Wanica was mandagmorgen bevangen door een onaangenaam ruikende wolkachtige mist.

Dit werd direct in verband gebracht met de brand op vuilstortplaats Ornamibo in het district Wanica. Er werden via de sociale media meldingen gedaan vanaf het Garnizoensstad, ten westen van Kwatta, tot en met Paramaribo Noord. In zuidelijke richting zorgde de stinkende mist in de vroege ochtend voor een onoverzichtelijke situatie op Pad van Wanica en leek veel op oudejaarsavond nadat er flink wat vuurwerp is afgeschoten.

De brand, die enkele dagen gewoed heeft, is intussen onder controle.

De brandweer heeft met man en macht gewerkt aan het blussen van het brandend puin waarin ook giftig materiaal zit. Stemmen gaan op voor onderzoek naar luchtvervuiling en wat de gezondheidsrisico’s de afgelopen dagen zijn geweest.

Er liggen een aantal jaren plannen klaar om huisvuil te verwerken tot energie, maar die schijnen nog niet van de grond te kunnen komen.

Het idee is om op locatie een powerplant te bouwen die huisvuil omzet in energie. “Het is een groot terrein en we kunnen nog jarenlang zo doorgaan. Als we echter kijken naar moderne vuilverwerkingstechnieken dan moeten we die kansen aangrijpen. We zijn er natuurlijk mee bezig, maar op dit moment focus ik mij, samen met mijn mensen, op het inlopen van de achterstand in de verwerking die we daar hebben en een betere toegang creëren voor de trucks om het vuil te gaan dumpen”, zei de minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) eerder over de toekomst van Ornamibo.

UNITEDNEWS

Publicatie datum: 16-10-2018 | Bron: unitednews.sr | Door: Redactie

Ga terug

booked.net

    

booked.net