booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Oud-SLM-directeur Robby Lachmising: 'Lease Airbus A340 was vanaf het begin al een slechte'

Publicatie datum: | Bron: suriname-mirror.blogspot.com | Door:

'Ik maak mij zorgen om het voortbestaan van de SLM op de Mid-Atlantische route'

De Airbus A340-313 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, staat langer aan de grond dan verwacht. Het vliegtuig vertoeft momenteel voor onderhoud op de luchthaven Hahn, Duitsland, zo werdwoensdag bericht

Deze viermotorige kist werd ingehuurd onder de directie van Ewald Henshuys, de voorganger van Robby Lachmising. Lachmising denkt dat deze lease vanaf het begin een slechte is geweest. Bij zijn aantreden liet hij zich echter vertellen, dat de lease in een tijdsdruk werd aangegaan. 'Men moest iets hebben. Uiteindelijk is deze machine eruit gekomen. De machine had bijvoorbeeld geen flight entertainment. Het kwam uit China. Daar kwamen er ook heel wat problemen mee', zegt Lachmising donderdag 31 januari 2019 in het Dagblad Suriname.

Onder zijn directeurschap moest het landingsgestel al vervangen worden. Lachmising benadrukt dat het bekend was, dat dit toestel niet 100% voldeed aan de eisen van de tijdspanne om op de Mid-Atlantische route ingezet te worden. Zeker niet met een concurrent als de KLM. 'Wij konden het landingsgestel toen al niet vinden. Wat er daarna gebeurd is, weet ik niet. Wat ik wel weet is, dat mensen met veel ervaring en kennis van vliegtuigen het bedrijf hebben verlaten. Ik noem namen zoals Clyde Cairo en Steven Gonesh. Wat zij daar aan het doen zijn, weet ik niet. Ik maak mij zorgen om het voortbestaan van de SLM op de Mid-Atlantische route', stelt Lachmising.

Er werd in 2018, onder Lachmising, al uitgekeken naar een ander toestel, tweemotorig. Het was meer in de range van een Boeing 777 of een Dreamliner 787. Die waren duur in huur, omdat die vrij nieuw zijn. Als beste optie kwam uit de bus, het huren van een Boeing 767, in luchtvaarttermen een wat oudere machine. Over de vervanging bleek na het vertrek van Lachmising niets van te zijn terechtgekomen. Nu overstappen naar een tweemotorig vliegtuig zal volgens Lachmising heel moeilijk gaan. De kist zal niet in Suriname geregistreerd kunnen worden, gezien noch CASAS (Civil Aviation Safety Authority Suriname) noch de SLM daarop voorbereid zijn. Het zou minstens twee jaren duren om de operaties met een tweemotorig vliegtuig op te starten.

Om de vluchten uit te kunnen voeren, huurt de SLM sindsdien externe capaciteit in. Zo wordt gebruik gemaakt van Airbus A330-200’s van het Spaanse Wamos Air en een Boeing 777-200ER van het eveneens Spaanse Privilege Style.

De Airbus A340 in de vloot van de SLM is het enige grote vliegtuig in de vloot, dat grote afstanden kan overbruggen. Het toestel, met registratie PZ-TCR, werd in 2015 overgenomen van Air China. Het vliegtuig is inmiddels 20 jaar oud. De route tussen Paramaribo en Schiphol is de enige verre vlucht,  met de A340. Tijdens onderhoudswerkzaamheden of bij pech maakt de luchtvaartmaatschappij vaak gebruik van ingehuurde toestellen van andere luchtvaartmaatschappijen. Dat kost niet alleen veel geld, maar zorgt er ook voor dat passagiers niet weten waar ze aan toe zijn.

Publicatie datum: | Bron: suriname-mirror.blogspot.com | Door:

Ga terug

booked.net

    

booked.net