• vrijdag 26 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OPRUIMEN TROEP AVD KOST SRD 100.000

| united news | Door: J Pierau

Opruimen troep AVD kost de overheid SRD 100.000,00

Het zal de overheid ongeveer SRD 100.000 kosten om troep op te ruimen die door toeschouwers en deelnemers van de Avond Vierdaagse (AVD) wordt achtergelaten op en langs de openbare weg. Er moeten extra mensen ingezet worden die eveneens vier dagen druk in de weer zullen zijn om de route van de wandelmars af te kammen en op te ruimen. De Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), organisator van de AVD weigert een bijdrage te leveren aan de schoonmaakkosten.

Volgens Purcy Oliveira, voorzitter van BVSS, is het de taak van de overheid om de

openbare weg schoon te houden. Zijn organisatie is niet bij kas om een bijdrage te leveren hieraan.

De overheid hield de BVSS voor om een waarborgsom te betalen, maar Oliveira ziet de rechtvaardigheid daarvan niet in en weigert daarom over de brug te komen. “Het is in principe een rol van de overheid, omdat de overheid juist degene is die hieraan verdient”, aldus de BVSS-voorzitter. Binnenkort zal hij met districtscommissarissen en andere actoren om de tafel gaan om over dit vraagstuk te praten. “Voor dit jaar hebben wij niet betaald voor het opruimen van de troep”, bevestigd hij tegenover Times of

Suriname.

Op de actieve en passieve deelnemers is ook dit jaar een beroep gedaan om geen rommel op straat te gooien. Het heeft ook dit jaar, zoals voorgaande jaren, niet mogen baten.

UNITEDNEWS

| united news | Door: J Pierau