booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Opinie: De prijs die Sharmila betaalt - Parbode Sneak Peek

Publicatie datum: | Bron: parbode | Door: Christa Sluisdom

Señora Sharmila, die een jaar of twee geleden de VHP verruilde voor de NDP, moet nu de prijs betalen voor haar altoos grote mond. Zoals ze zelf zei tijdens een recent interview in Bakana Tori, heeft ze destijds hard tegen de voorzitter van de NDP aangeschopt en heeft ze de negatieve denkbeelden over Desi Bouterse met de paplepel meegekregen in de VHP. Maar dat is natuurlijk niet waar.

Want die uitdrukking heeft betrekking op jonge kinderen en Sharmila was natuurlijk geen kind meer toen ze zich aan de VHP verbond. Sharmila zag haar politieke carrière gewoon niet snel genoeg van de grond komen bij de oranje partij. Om het in straattaal te zeggen ‘Sharmila no ben syi en strati na VHP, zij zag haar straatje niet bij de VHP’.

Sharmila roeptoetert dat ze de Almachtige dankbaar is dat ze de gelegenheid heeft gekregen om de voorzitter van de NDP persoonlijk te leren kennen. ‘De band met de voorzitter is zo plezierig. Ik bewierook hem’, slijmt ze. ‘Hij is zo zen, de rust zelve’. En ze bewondert zijn schildpaddengeduld met mensen zo. Ik word bijna letterlijk onpasselijk van dit, ja hoe noem je zoiets nou? Geslijm? G..likkerij?

Ze gaat verder met te zeggen dat hij nooit boos wordt. Wat ze niet snapt, is dat hij niet zichtbaar boos wordt. Wanneer je deze ‘ingi’ zijn boosheid opmerkt is het al te laat om weg te komen. Was Sharmila bij Limbo uitgenodigd om haar oud braaksel in te slikken? Vandaar die liters stroop? Ik vraag mij af of Bouterse zelf niet kotsmisselijk hiervan wordt. Maar ik denk toch eerder dat hij in zijn vuistje zit te lachen. Als een spin in zijn web heeft hij die overmoedig zoemende ‘vlieg’ opgewacht en… gevangen!

Lees het hele artikel in de aprileditie van Parbode.

Publicatie datum: | Bron: parbode | Door: Christa Sluisdom

Ga terug

booked.net

    

booked.net