• dinsdag 09 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

MINISTER SAMSOEDIEN MOET WEGGEJAAGD WORDEN

| Unitednews.sr | Door: Edward Lee

Als het van Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) en coalitieparlementariër van de NDP, afhangt zal minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB) de laan uit gestuurd moeten worden.

De buitenfunctiestelling van hypotheekbewaarder Ricardo Vrede, op 9 april, was voor hem de druppel die de emmer deed overlopen. President Desi Bouterse draaide na 3 dagen het besluit van Samsoedien terug. Volgens Hooghart is er veel ontevredenheid over het functioneren van Samsoedien die de afgelopen twee weken een aantal keren in opspraak is gekomen.

Hooghart trachtte vorige week het personeel van RGB te mobiliseren met als doel de minister te dwingen om de hypotheekbewaarder in ere te herstellen. De ambtenaren op het ministerie kozen er echter niet voor om achter Hooghart te gaan staan. 

“Deze minister maakt teveel fouten. Eigenlijk, wat mij betreft, moeten ze haar wegjagen. Ze hadden haar eerder moeten wegjagen, maar ja!

De mensen daar zijn niet bereid die fight aan te gaan, dan wat moet ik doen?”, zegt Hooghart die later toch zijn zin kreeg na ingrijpen van president Desi Bouterse.

De volgende stap is volgens hem het bedanken van Samsoedien. Die weigert volgens de NDP-parlementariër naar de volksvertegenwoordiging te luisteren en het volksbelang voorop te stellen. “Deze minister doet dingen die oneigenlijk zijn. Ze heeft geen respect voor andere mensen, terwijl ze een dienaar van het volk moet zijn”, laat de CLO-topman en politicus weten in gesprek met Apintie Televisie.

UNITEDNEWS

| Unitednews.sr | Door: Edward Lee