booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Leraren VOS scholen vandaag opgeroepen voor spoedbijeenkomst

Publicatie datum: 08-01-2018 | Bron: loopsuriname.com | Door: Redactie

Leraren van de middelbare scholen zijn vandaag opgeroepen door de Bond van Leraren (BVL) voor een spoedbijeenkomst. Er zijn in de afgelopen week onderhandelingen gevoerd door de regering met de BVL over de onderwijsperikelen die sinds vorig jaar december spelen. Vicepresident Ashwin Adhin heeft benadrukt dat er goede gesprekken zijn gevoerd met het onderwijsveld.

Zowel de onderwijsbonden als het VOS directeurenberaad waren uitgenodigd voor het  onderhoud op het kabinet van de vice president. Bondsvoorzitter Wilgo Valies zal vandaag zijn leden informeren over de resultaten van de gesprekken. Tijdens een persconferentie die op vrijdag 5 januari 2017 is gehouden heeft de vice president informatie verstrekt aan de pers.

Afgesproken is dat de onderwijsgevenden 35 lesuren per week zullen werken verdeeld over 28 les- en 7 overuren. Voor de intersectie en sectievoorzitters is er een voorstel dat neerkomt op een verbetering ten opzichte van de vorige situatie. Er zijn nog wat zaken die verder uitgewerkt moeten worden en die zullen in nauw overleg met alle actoren worden besproken. De middelbare scholen starten op woensdag 10 januari 2017 met het tweede kwartaal.

Publicatie datum: 08-01-2018 | Bron: loopsuriname.com | Door: Redactie

Ga terug

booked.net

    

booked.net