booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

GESPREKKEN ABOP EN BEP GESPRONGEN

Publicatie datum: | Bron: Unitednews.sr | Door: Edward Lee

Het is de politieke partijen ABOP en BEP niet gelukt om de gelederen te sluiten.

De gesprekken om tot één partij te komen zijn dinsdagavond mislukt. Het breekpunt was welke partij zou moeten opgaan in de andere. BEP vindt dat zij de moederpartij van de ABOP is, en daarom zal moeten blijven voortbestaan. ABOP is echter een andere mening toegedaan. De partij confronteerde BEP met het groot verschil in zetels en stemmen, maar BEP bleef bij haar standpunt die zij de moederpartij is.

BEP haalde bij de vorige verkiezingen nog geen 5000 stemmen terwijl ABOP meer dan vijf keer zoveel wist te vergaren. ABOP heeft 5 zetels in De Nationale Assemblee (DNA) terwijl BEP, praktisch gezien, op slechts 1 zetel steunt nadat Celsius Waterberg de partij de rug toekeerde.

Dit waren de uitgangspunten van de gesprekken dinsdagavond.

De vertegenwoordigers van BEP en ABOP zagen geen reden om verder te praten en gingen onverrichterzake uit elkaar. ABOP is niet bereid om voor een tweede keer met BEP om de tafel te zitten, tenzij die bereid is de harde realiteit onder ogen te zien. Intussen lukt het ABOP wel om andere partijen met een sterke marronbasis in te lijven; DUS en Seeka.

De BEP is de afgelopen maanden juist verder afgebrokkeld.

UNITEDNEWS

Publicatie datum: | Bron: Unitednews.sr | Door: Edward Lee

Ga terug

booked.net

    

booked.net