booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

GEPENSIONEERDE AMBTENAREN KRIJGEN EXTRA GELD

Publicatie datum: | Bron: | Door:

Gepensioneerden uit overheidsdienst kunnen zich voor het moment gelukkig prijzen. President Desi Bouterse heeft besloten om hen een verhoging van 25% toe te kennen.

Dit komt na interventie van Eugene van der San, directeur op het Kabinet. Hij maakte zijn belofte aan de 25000 gepensioneerden waar door een gesprek met het staatshoofd te arrangeren om over het vraagstuk te praten.

Het onderhoud komt niet uit de lucht vallen; de gepensioneerden moesten de straat op gaan en een petitie indienen bij het Kabinet van de President. Zij betreuren de stiefmoederlijke behandeling ten opzichte van de ambtenaren die nog in actieve overheidsdienst zijn. Volgens de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) hebben zij hun bijdrage geleverd ten behoeve van land en volk en zouden net als de actieve ambtenaren ook recht moeten hebben op een salarisverhoging.

President Desi Bouterse kan zich terugvinden in de argumenten van de BBGO. Vandaar dat hij de opdracht gaf om de verhoging door te voeren. Dit zal echter niet in één keer voor alle 25000 gepensioneerden geregeld kunnen worden vanwege de schaarse staatsmiddelen. De verhogingen zullen in drie termijnen doorgevoerd worden. De eerste groep mag al op 15 november de beloofde verhoging tegemoet zien. De tweede groep wordt op 15 december afgehandeld en nog in het eerste kwartaal van 2019 komt de laatste groep gepensioneerden aan de beurt.

UNITEDNEWS

Publicatie datum: | Bron: | Door:

Ga terug

booked.net

    

booked.net