booked.net booked.net

 

Het laatste nieuws uit Suriname

GEEN MOOIE RANGSCHIKKING VOOR SURINAME OP GOOD COUNTRY INDEX 2019

Publicatie datum: | Bron: Unitednews.sr | Door: J Pierau

Suriname levert een schamele bijdrage als het gaat om ‘Welvaart en gelijkheid’ op de Good Country Index 2019

Suriname heeft niet veel in te brokkelen als het gaat om de internationale bijdrage aan bescherming van de mensheid zonder de eigen bevolking te benadelen. Dit meldt de onafhankelijke consultant Simon Anholt in een verslag dat hij opstelde in opdracht van de koningin van Groot-Brittannië.

Van de 153 geanalyseerde landen staat Suriname op de algemene rangschikking van de Good Country Index 2019 op de 140ste plaats. Het land wordt in deze positie omringt door Yemen, Mauritanië, Libië en Irak.

In de categorie ‘Welvaart en gelijkheid’ scoort Suriname het slechts van de alle landen en staat om de 153ste plaats. De beste score wordt neergezet voor de categorie ‘Cultuur’; daar staat Suriname op de 97ste plaats en laat het ongewenste gezelschap op de algemene rangschikking ver achter zich.

De Good Country Index 2019 wordt aangevoerd door Finland en daarachter Nederland en Ierland. Deze landen voldoen volgens de indicatoren van Anholt aan de hoogste geldende standaarden waarbij mensenrechten, vrijheid en acceptatie in binnen en buitenland wordt gepropageerd en nageleefd.

De Good Country Index 2019 zal voor de Britse regering als handvat dienen om een beeld te hebben van het karakter en de status van andere landen op de wereld.

UNITEDNEWS

Publicatie datum: | Bron: Unitednews.sr | Door: J Pierau

Ga terug

booked.net booked.net