booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

FERRIER ZWICHT VOOR ULTIMATUM VALIES

Publicatie datum: | Bron: unitednews.sr | Door: Redactie

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (Minowc) is nog voordat het ultimatum verstreek, dat de Bond van Leraren (BVL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hadden gesteld, in actie gekomen.

Er is een lang gesprek geweest met het bestuur van de twee onderwijsbonden die voorgezeten worden door Wilgo Valies.

De bonden wilden vooral praten over de transformatieprocessen bij het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). De regering is voornemens om voor het komend schooljaar geen nieuwe inschrijvingen op het IOL te laten plaatsvinden zodat het instituut kan opgaan in de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADEKUS).

De minister hield de BVL en ALS voor dat er geen reden tot paniek is. Studenten van de middelbare scholen kunnen zich gewoon inschrijven, maar niet bij het IOL. De inschrijvingen zullen via de universiteit gaan. De IOL-studierichtingen zijn nu onderdeel van ADEK.

Ook de rechtspositie van de IOL-docenten is volgens Ferrier niet in gevaar. De docenten, die niet voldoen aan de eisen om op ADEK te doceren, zullen worden bijgeschoold om toch mee te kunnen gaan met de overige collega’s.  

De BVL en ALS maakten van de gelegenheid gebruik om nog meer brandende vraagstukken het onderwijsveld rakende voor te leggen aan de minister. De IOL-kwestie is slechts onderdeel van een lange lijst met problemen waarmee leerkrachten zitten.

De BVL en de ALS zullen maandag hun leden informeren over het gesprek met de minister en het ligt volgens Valies aan de vergadering om een besluit te nemen om het werk wederom op te pakken of verder te gaan met de actievoering.

UNITEDNEWS

Publicatie datum: | Bron: unitednews.sr | Door: Redactie

Ga terug

booked.net

    

booked.net

Verkiezingen 2020

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS