booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

IS dreigt met terreur in Suriname

Publicatie datum: 05/25/2018 - 09:45:00 | Bron: telegraaf.nl | Door: MICK VAN WELY

PARAMARIBO - In Suriname is groot alarm geslagen na een zware terreurdreiging. Op een Facebookbericht is gedreigd om vijftig personen te doden als twee Surinaamse terreurverdachten niet worden vrijgelaten. Drie scholen die in de oproep zijn genoemd, zijn gesloten.

Er is in opdracht van president Desi Bouterse een spoedoverlegmoment geweest gisteravond en de overheid zegt de veiligheid op en rondom de schoolinstellingen en andere belangrijke objecten te kunnen garanderen.

Het bericht, dat door een bron in Suriname naar De Telegraaf is gestuurd, is gepost door Mohammed Ahmed Al-Mehdi en bevat de volgende tekst in het Engels: ’Luister naar me Suriname en luister goed. Dit is een boodschap van ISIS. We zullen vijftig mensen van de universiteit Anton de Kom Santa Bome en Lyceum 1 doden. Als je ons niet serieus neemt , doden we meer. Jullie hebben tot 0900 uur de tijd om te reageren of anders zijn de gevolgen voor jullie rekening.’

Deze week besloot de rechter in Suriname dat de aangehouden terreurverdachten Naser I. en Raoul A. langer in voorarrest blijven. De mannen zitten al bijna een jaar in voorarrest. Ze werden aangehouden op de grens van Turkije en Syrië.

Dreigpost op Facebook

Publicatie datum: 05/25/2018 - 09:45:00 | Bron: telegraaf.nl | Door: MICK VAN WELY

Ga terug

booked.net

    

booked.net

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS