• woensdag 16 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DIT IS DE BESTE BRON DIE WIJ TOT NU TOE HEBBEN GEBOORD IN HET OLIEBEKKEN ZEGT CEO EN PRESIDENT VAN APACHE JOHN CHRISTMANN.

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

De maatschappij zegt enorm blij te zijn met deze vondst. Dit is de beste bron die wij tot nu toe hebben geboord in het oliebekken, met het hoogste netto hoeveelheid in het reservoir van de beste kwaliteit”, zegt CEO en president van apache  John Christmann.

De vondst is gedaan in de Kwaskwasi-1 boorput in Blok 58. Daar is een kolom van 278 meter aardolie en gascondensaat aangetroffen. De kwaliteit, de hoeveelheid, maar ook de geprognotiseerde cijfers zijn redenen genoeg voor de Amerikaanse olie national om in blok 58 de vierde exploratieput aan te leggen. De eerste vondst in Suriname werd gedaan in januari van het vorig jaar bij Maka Central -1. In april werd de tweede vondst gedaan bij Sapakara West-1.

De derde vondst heeft nog meer positieve aspecten met zich meegebracht. De ontdekking van een dergelijke kwaliteit en omvang vraagt er om dat het evaluatietempo moet worden verhoogd, waardoor de mogelijkheid ontstaat dat eerder dan verwacht een begin kan worden gemaakt met olieproductie in Suriname.

Het vorig jaar is tijdens een bijeenkomst van Staatsolie N.V. die namens de staat Suriname de agent is van de olievelden, er op gewezen dat blok 58 belooft een lucratieve blok te worden. Het blok heeft een grootte van bijkans anderhalve miljoen hectare.  Apache heeft samen met olie en gas gigant ‘Total’ een 50-50 werkbelang in dit blok.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie