• woensdag 16 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DERDE OLIEVONDST POTENTIEEL EEN MILJARD BARRELS WAARD

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

De derde olievondst van de samenwerkende oliemaatschappijen Apache Corporation en Total SA in Block 58 is vele malen groter dan de eerste twee vondsten.

In een officieel statement laten de maatschappijen weten minimaal 278 meters aan olie te hebben aangetroffen te Kwaskwasi-1. Dit bijna vier keren meer dan de eerste olievondst die begin dit jaar is gedaan te Maka Central-1. Analisten zijn nu al druk bezig met het berekenen van de mogelijke potentie van Kwaskwasi-1. Uitgaande van een minimale hoeveelheid winbare olie van 300 miljoen barrels te Central-1, is het niet onwaarschijnlijk dat Kwaskwasi-1 ruim een miljard barrels zou kunnen bevatten.

De oliemaatschappijen hebben tot en met vandaag nog geen officiële cijfers prijsgegeven over de hoeveelheid olie die er in de 3 putten is ontdekt. De resultaten voor Maka Central-1 worden binnenkort bekend gemaakt. Die voor Sapakara West-1 zal nog even duren en Kwaskwasi in het volgend jaar.

Al met al is Suriname goed op weg een belangrijke speler in de regio te worden. De drie olievondsten plaatsen Suriname in ieder geval zo goed als zeker boven een miljard barrels aan oliereserves in het zeegebied.

De drie olievondsten hebben de weg vrijgemaakt voor een potentiele vierde ontdekking in Blok 58. Het boorschip, Noble Sam Croft, treft nu reeds voorbereidingen om richting Keskesi East-1 te varen om te beginnen met het boren van een hoog aangeprezen put.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie