booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

BUNDELING MARRONPARTIJEN MOET MINIMAAL 10 ZETELS VEILIGSTELLEN

Publicatie datum: | Bron: Unitednews.sr | Door: Eward Lee

Na het uiteenvallen van het partijblok A-Combinatie (AC) rond de verkiezingen van 2010 is er wederom een bundeling in de maak. De ego’s lijken plaats te hebben gemaakt voor het belang van de marrongroep waarbij zelfs de BEP en de ABOP bereid zijn hun ruzie te parkeren en samen één partij te vormen.

Het initiatief komt van de BEP, die zich opwerpt als moederpartij van de rest, maar door interne strubbelingen is gereduceerd naar slechts één zetel in De Nationale Assemblee (DNA). ABOP, een afsplitsing van de BEP, is de moederpartij intussen voorbijgestreefd met vijf zetels in het parlement. Toch kijkt de leiding van ABOP vol enthousiasme uit naar het gesprek dat dinsdagavond om acht uur zal plaatsvinden. 

ABOP-voorzitter Ronny Brunswijk praat nu al over ‘ready zijn voor een samenwerking met BEP’. ABOP zelf is enkele weken terug ook gestart met het inlijven van enkele kleine partijen met dezelfde achtergrond waaronder Seeka en DUS. 

Alles heeft te maken met het sluiten van de gelederen in aanloop naar de Algemene Vrije en Geheime Verkiezingen van volgend jaar. Het streven is om het doel dat in 2005 werd gesteld toen AC op het politiek podium verscheen: beslag leggen op de 10 zetels die er in het binnenland te halen zijn. Paramaribo en Commewijne blijken ook over een enorme achterban te beschikken. ABOP en BEP behaalden in 2015 elk een zetel in Paramaribo terwijl ABOP net buiten de boot viel in Commewijne.

UNITEDNEWS

Publicatie datum: | Bron: Unitednews.sr | Door: Eward Lee

Ga terug

booked.net

    

booked.net