booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Brunswijk: ABOP zal nooit opgaan in BEP

Publicatie datum: | Bron: Dagonline | Door: Jerrel Harderwijk

De voorzitter van ABOP, Ronny Brunswijk, heeft gisteren na een meeting met toppers van BEP aangeven dat zijn partij nimmer zal opgaan in de partij van voorzitter Ronny Asabina. Volgens Brunswijk heeft BEP niet de capaciteit om de oranje partij te accommoderen.

De BEP heeft na een uitspraak die voorzitter Brunswijk van ABOP gedaan heeft in het binnenland, zijn partij schriftelijk uitgenodigd voor een gesprek. “Deze uitnodiging is mede ingegeven door de oproep en wens van de voorzitter BEP, de heer Ronnie Asabina, welke onder meer op neerkomt dat alle partijen die ontstaan zijn uit de BEP terug moeten keren naar de moederpartij. In een recent interview heeft u laten blijken dat de ABOP klaar is om die stap te doen,” staat in de brief.

De ABOP-voorzitter geeft aan dat bij de verkiezingen van 2015 zijn partij landelijk 27.000 stemmen heeft gehaald. De BEP heeft maar 4.500 gehaald. ” Hoe gaat BEP de 27.000 mensen van ABOP opvangen,” vraagt Brunswijk zichzelf af. Over zijn uitspraak dat hij geen moeite zou hebben om op te gaan in BEP, typeert hij als ‘mediataal‘. 

“Wanneer we aan tafel zijn is weer een ander verhaal. Want dan komt de realiteit aan de orde. De fase waarin ABOP nu is, kunnen we niet opgaan in BEP. Niet omdat we niet willen, maar de cijfers zijn daar en die praten,” aldus Brunswijk na het gesprek met de toppers van BEP.

Jerrel Harderwijk

 

Publicatie datum: | Bron: Dagonline | Door: Jerrel Harderwijk

Ga terug

booked.net

    

booked.net