• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BREAKING: CARICOM-team zegt dat de resultaten van de hertelling 'volledig acceptabel' zijn

Datum: | Bron: newsroom | Door: Redactie

Het CARICOM-team dat de hertelling van de nationale stemming onder de loep heeft genomen, heeft niets gezegd dat de voorzitter van de verkiezingscommissie van Guyana de resultaten van de hertelling, die een overwinning voor de Progressieve Volkspartij heeft behaald, niet heeft bekendgemaakt.

"Wij zijn ... van de onwankelbare overtuiging dat de bevolking van Guyana hun wil heeft geuit bij de stembus en als gevolg daarvan concludeert de CARICOM Observer Group voor 3 personen dat de resultaten van de hertelling volledig acceptabel zijn", aldus het rapport dat aan GECOM en de politieke leiders wordt gepresenteerd .

"Over het algemeen, hoewel we erkenden dat er enkele gebreken waren in de hertelling van de stemmen van 02 maart 2020 die werden uitgebracht voor de algemene en regionale verkiezingen, was het team niet getuige van iets dat de hertelling en, bij uitbreiding, de stemming op 02 maart, zo ernstig gebrekkig procedureel of technisch (ondanks enkele onregelmatigheden) of voldoende ontoereikend om de wil van het volk te hebben gedwarsboomd en vervolgens te voorkomen dat de verkiezingsresultaten en de verklaring van GECOM de wil van de kiezers weerspiegelen. De daadwerkelijke telling van de stemmen was inderdaad transparant. ”

Het team verklaarde dat de onvoorzichtige publieke uitingen van sommige GECOM-commissarissen en anderen over het stemmen van migranten, fantoomstemmen en geïmpliceerde nabootsing een onheilspellende toon klonken voor de verkiezingen.

“Het tellen van de stemmen werd met de grootst mogelijke precisie uitgevoerd en zonder enige vooringenomenheid van de GECOM-stationsmedewerkers. Hun onpartijdigheid met betrekking tot de hertelling was uitstekend.

"De constante verwijzingen naar onregelmatigheden door bijvoorbeeld GECOM-commissarissen konden niet anders dan een schadelijke invloed hebben op het orgaan waarvan zij deel uitmaakten" en de GECOM-commissaris was dan ook medeplichtig aan de aanslag op de legitimiteit en de onafhankelijkheid van de instelling .

Als zodanig heeft het team aanbevolen een politieke audit uit te voeren van de operaties en het gedrag van GECOM, zowel van de Commissie als van het secretariaat.

Het rapport vermeldde: Het team merkt op dat er bij de verkiezingen van 2020 enkele onregelmatigheden waren die aan het licht kwamen door de zeer transparante nationale hertelling, maar geen van deze onregelmatigheden en tekortkomingen is voldoende, maar geen substantiële reden om de verkiezingen van 2020 in twijfel te trekken.

"Ja, de hertelling suggereert dat de peiling verre van perfect was, maar de onvolkomenheden kunnen niet ontkennen dat de verkiezingen en dus de hertelling redelijk geloofwaardig waren."

 

https://newsroom.gy/2020/06/15/breaking-caricom-team-says-recount-results-completely-acceptable/?fbclid=IwAR1a-rpdkbe6xKYIFEBNgHtgo5PssPuintq6QvMXPPaq2maxBvp7gDbfDwI

 

Datum: | Bron: newsroom | Door: Redactie