booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

BERENSTEIN: “TAK’ GEWOON DAN MONI NO DE!”

Publicatie datum: 08-01-2018 | Bron: http://unitednews.sr | Door: Redactie

De regering zal moeten breken met het aandragen van excuses om laat uitbetaalde salarissen goed te praten en schuldeisers op hun geld te laten wachten.

Volgens Robby Berenstein, voorzitter van de vakcentrale C-47, zorgen deze excuses juist voor enorme irritatie omdat die ongeloofwaardig en doorzichtig zijn. “Men moet de juiste toedracht geven over die hele problematiek met betrekking tot de staatsfinanciën. Men kan het niet blijven wijten aan bureaucratie. Tak’ gewoon dat moni no de! Dan weten we hoever we zijn”, zegt de vakbondsleider.

Volgens Berenstein kunnen de problemen van het land niet opgelost worden met het geven van verkeerde informatie of als die bewust achterhouden is. Hierdoor kunnen de betrokken actoren geen effectieve bijdrage leveren daar waar dat nodig is. “Als je het probleem niet op de juiste manier vaststelt dan ga je ook niet de juiste oplossing kunnen vinden”, legt Berenstein uit.

Transparantie in het regeerbeleid was in 2017 zoek en zijn er bij de vakbeweging geen geruststellende aanwijzingen die verbetering uitstralen voor 2018. Juist omdat het onbekend is wat de reële pijnpunten in de economie zijn vreest Berenstein dat de toekomst er niet al te rooskleurig uitziet. Alleen door een gezamenlijke aanpak zal er financieel-economische en sociale rust komen, maar dan zal wel precies duidelijk moeten zijn waar de schoen wringt. Volgens Berenstein weigert de regering open kaart te spelen. “Dus laat men gewoon, om het een beetje oneerbiedig te zeggen, met de billen bloot komen en aangeven wat het probleem is en we komen er niet onderuit om dat ook gezamenlijk op te lossen”, aldus de voorzitter van C-47.

Echter kan er, zeker vanuit de vakbeweging, geen bijdrage komen als er niet openhartig wordt gesproken over de problemen die werkelijk aan de orde zijn.

Publicatie datum: 08-01-2018 | Bron: http://unitednews.sr | Door: Redactie

Ga terug

booked.net

    

booked.net