booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

APACHE GAAT SIMULTAAN MEERDERE PUTTEN BOREN NABIJ GRENS GUYANA

Publicatie datum: 14/09/2019 | Bron: Unitednews.sr | Door: Redactie

Oliemaatschappij Apache Corporation heeft haar exploratieprogramma voor block 58 aangepast.

Dit komt nadat wat hoopgevende informatie uit de bus rolde tijdens verdere analyse van de seismische data. Block 58 ligt tegen de zeegrens met Guyana en op relatief korte afstand van de gigantische olievelden van het land. Aanvankelijk was het de bedoeling om alleen in het noordelijk deel van de concessie op zee te boren, maar na bestudering van de data komt de maatschappij tot de conclusie dat er ook aandacht moet worden geschonken aan het zuidelijk deel waar het water ondieper is. 

De maatschappij heeft sterke vermoedens dat in het zuidelijk deel van block 58 een olieveld onder de grond verborgen ligt en wil dit achterna gaan. Pas bij het boren zal blijken of de vermoedens juist zijn.

De geplande operaties ten noorden van Block 58 gaan onverkort door. Dit betekent dat er simultaan diverse boringen zullen plaatsvinden op de concessie van Apache voor de kust van Suriname. De informatie is eerder deze week gedeeld met verschillende stakeholders. Er werd ook een presentatie gehouden over het vereiste aanvullend milieueffectenonderzoek. Voor het Noordelijk deel was alles reeds in kannen en kruiken om te boren, waaronder ook de goedkeuring van NIMOS. Het besluit voor het zuiden kwam achteraf, en moet er dus additioneel onderzoek worden verricht alsook het wachten op NIMOS om toestemming te verlenen. “We zijn altijd hoopvol gestemd”, zegt Ian Roberts. Hij is Country Manager van Apache Corporation in Suriname. “De Guyanaschild is zeer interessant. We zullen vroeg of laat hydrocarbons vinden; dat weet ik zeker”, aldus de Apache-topman.

UNITEDNEWS

Publicatie datum: 14/09/2019 | Bron: Unitednews.sr | Door: Redactie

Ga terug

booked.net

    

booked.net

Verkiezingen 2020

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS