• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

“WISSELKOERS USD KAN DALEN NAAR MAXIMAAL SRD 5 MET STEUN VAN DIASPORA”

| united news | Door: Edward Lee

Met financiële ondersteuning van de diasporagemeenschap kan de wisselkoers al gauw terug gebracht worden naar maximaal SRD 5 voor de Amerikaanse dollar.

Daar is oppositieleider Paul Somohardjo heilig van overtuigd. Hij is net terug uit Nederland waar hij met een aantal ondernemers van Surinaamse komaf gesprekken heeft gevoerd. Die zijn volgens Somohardjo bereid om zeker een miljard Euro in de Surinaamse economie te brengen. “Daarmee gaat de wisselkoers zeker dalen naar minder dan SRD 5 voor de Amerikaanse dollar”, meent de PL-voorzitter te weten.

De diasporagemeenschap stelt slechts één, maar toch zeer belangrijke voorwaarde: Desi Bouterse en zijn regering mogen niet aan

de macht zijn. De diasporagemeenschap wacht rustig totdat er een wisseling van de wacht komt op politiek-bestuurlijk niveau.

Gedacht wordt aan het opzetten van een Diasporabank in Suriname waar de ondernemers, waar Somohardjo naar verwijst, hun geld kunnen storten.

Op vragen van journalisten zegt Somohardjo ervan overtuigd te zijn dat hij niet in de maling wordt genomen door de diasporagemeenschap om een politieke agenda in Suriname na te streven. Ook ziet hij geen reden waarom de diaspora in Nederland het signaal zou willen geven aan de Surinaamse gemeenschap dat, indien die hulp wil van de overzeese broeders en zusters, zij eerst zal

moeten afrekenen met de NDP. Het zou niet gaan om politieke propaganda, maar het vertrouwen dat de diaspora wil in een regering. Zoals Somohardjo de boodschap opvangt is er geen vertrouwen in de regering Bouterse, dus zal er ook geen kans genomen worden om de zuur verdiende centjes onder diens regering beschikbaar te stellen. “Ik heb geen documenten ondertekend, maar ik heb vertrouwen in de mensen”, zegt de PL-leider over zijn diasporaconnecties in Nederland.  

UNITEDNEWS

| united news | Door: Edward Lee