• vrijdag 03 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CBvS-koers nu officieel SRD 30 voor de dollar

| suriname herald | Door: Redactie

De psychologische grens van SRD 30 voor één Amerikaanse dollar is gisteren bereikt. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) publiceerde gisteren op haar website een koers SRD 30,071 voor de Amerikaanse dollar. Bij cambio’s wordt de dollar, als die te verkrijgen is, voor rond de SRD 30.00 verkocht.

Hiermee is de verkoopkoers die de CBvS hanteert zelfs iets hoger dan de cambiokoers. De koers is al enkele maanden op hol geslagen.

Bij het aantreden van de regering-Santokhi was de officiële koers gesteld op SRD 7,50 voor de dollar. Enkele maanden na het aantreden van de regering werd deze gedevalueerd naar rond

de SRD 14 voor de dollar. Sindsdien is de koers, na het geleidelijk loslaten door de CBvS, verder gestegen en stond die uiteindelijk rond de SRD 20,50.

Vervolgens nam de koers, mede door het uitblijven van de gelden van het IMF, een vlucht omhoog. De stijging komt ook doordat er weinig wordt geproduceerd en geëxporteerd waardoor het land geen deviezen verdient.

Vorige maand heeft president Chan Santokhi het Platform Koersstabilisatie opgericht. Het voornaamste doel van dit platform is de zwevende koers tot het verleden te doen behoren en een reële koers vast te stellen. Hiertoe zullen er enkele voorstellen gedaan worden aan de president. Sinds de oprichting is niets meer vernomen van het platform.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie